Subscribe Now
Trending News

Blog Post

SIN CITY: A DAME TO KILL FOR
SIN CITY: A DAME TO KILL FOR (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

SIN CITY: A DAME TO KILL FOR 

Het was negen jaar wachten vooraleer het begeerde vervolg op Sin City met als insinuerende titel: Sin City: A Dame To Kill For, in de bioscopen werd gedropt. Voor deze veel besproken sequel sloegen Frank Miller (Batman, 300 en de originele Wolverine-serie) en Robert Rodriguez (El Mariachi en de Machete-franchise), wederom de handen in elkaar. Het moet gezegd: de twee fenomenen hebben in hun vervolgfilm weinig veranderd aan hun fantasierijke en hoogst originele succesformule van het vorige Sin City-testosteron-avontuur. Waarom zouden ze overigens,  want deel 1 was een welgemikt schot in de roos. 

Hoewel het verhaal van Sin City: A Dame To Kill For er eigenlijk niet toe doet omwille van de inferioriteit aan de overweldigende visuele stijl, volgen we deze keer vier verschillende plotlijnen die zich uiteraard opnieuw afspelen in de duistere en denkbeeldige Amerikaanse stad Sin City (eigenlijk is het Basin City, maar de eerste twee letters van het naambord zijn door kogelgaten onleesbaar geworden).

SIN CITY: A DAME TO KILL FOR
SIN CITY: A DAME TO KILL FOR (c) The Movie Database (TMDB)



Ava Lord gaat door het leven als femme fatale numero uno en heeft bijgevolg een definitief punt gezet achter haar turbulente relatie met stoere bink Dwight. Ze is nu ‘gelukkig’ getrouwd met een rijke softie die meer met z’n neus in de boeken zit dan tussen de weelderige boezem van zijn vamp-echtgenote. Ava beweert dat ze misbruikt wordt in haar huwelijk en komt Dwight om hulp smeken met in haar kielzog een stoere butler. Dwight voelt nattigheid, maar kan niet weerstaan aan de verleidingskracht van zijn ex. Wanneer ze hem echter laat opdraaien voor de moord op haar man, probeert Dwight samen met Marv, een impulsieve bruut die verliefd is op de platinablonde en meestal dronken doch wulpse nachtclubdanseres Nancy, zijn naam te zuiveren. Intussen kruist Senator Roark, een totaal corrupte en bloeddorstige politicus, de door hevige regen overspoelde paden van de viriele mannen die streven naar (een beetje) rechtvaardigheid. Zo’n duistere story kan überhaupt niet goed aflopen. 

Sin City: A Dame To Kill For is een hardboiled en hypnotisch ‘getekende’ neo-noir-crime-movie met als enige nadeel dat het nieuwe er een beetje af is, maar de hyper-gestileerde visuele stijl in een puur digitaal zwart-wit-jasje met hier en daar enkele felle kleuraccenten, is nog altijd indrukwekkend. Bovendien is ook deze keer de nihilistische wereld bevolkt met bikkelharde macho’s, zwoele babes en mega-corrupte personages die zich uitleven in dampende seks en cartoonesk ultra-geweld met een ‘ziekelijke’ preferentie voor vlijmscherpe samoeraizwaarden.

SIN CITY: A DAME TO KILL FOR
SIN CITY: A DAME TO KILL FOR (c) The Movie Database (TMDB)


Het is ook wel leuk om een meute top-Hollywoodacteurs (Mickey Rourke, Josh Brolin, Joseph Gordon-Levitt, Eva Green, Jessica Alba, Rosario Dawson, Bruce Willis, Powers Boothe, Ray Liotta, Christopher Lloyd, Juno Temple, Julia Garner, Stacy Keach, Jamie Chung en last but not least Lady Gaga) onder een dikke laag schmink tussen al dat andere in de vuile straten van het ruige Sin City rondkruipend marginaal gespuis en uitgespuugde halfnaakte dellen, te ontdekken. Kortom, een hoogst vermakelijke en sensatie-geile opvolger die de honger van de fans ruimschoots weet te stillen…hup dus naar Sin City want daar heerst A Dame To Kill For. 


Genre: actie
Jaar: 2014
Regisseur: Robert Rodriguez, Frank Miller
Cast: Mickey Rourke, Jessica Alba, Josh Brolin, Joseph Gordon-Levitt, Rosario Dawson, Bruce Willis, Eva Green, Powers Boothe, Dennis Haysbert, Ray Liotta, Jaime King, Christopher Lloyd, Jamie Chung, Jeremy Piven, Christopher Meloni, Juno Temple
Land: USA
Speelduur: 102 minuten

Related posts