Subscribe Now
Trending News

Blog Post

PRIDE AND PREJUDICE AND ZOMBIES
PRIDE AND PREJUDICE AND ZOMBIES (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

PRIDE AND PREJUDICE AND ZOMBIES 

Jane Austen heeft zich in de loop der jaren wellicht al een keer of wat omgedraaid in haar graf, zeker wanneer de bewerking van haar klassieke pre-victoriaanse roman Pride and Prejudice (1813) door Seth Grahame-Smith in 2009 parodiërend werd bewerkt onder de titel Pride and Prejudice and Zombies en meteen een ‘monster’-hit werd. Ook in de wereld van Jane Austen is dus zombiegekte uitgebroken, maar geef toe: een kruising tussen een beroemd (wat stoffig) kostuumdrama en een frisse zombieplaag, klinkt toch best leuk?

PRIDE AND PREJUDICE AND ZOMBIES
PRIDE AND PREJUDICE AND ZOMBIES (c) The Movie Database (TMDB)

Het verhaal draait om de zusjes Bennet. Naast de sociale druk en de ingewikkelde liefdesrelaties waar Elizabeth en haar vier bevallige zussen in het originele verhaal mee worstelen, worden ze naast hun belaging van een horde trouwlustige heren ook nog eens lastiggevallen door een dolgedraaid leger van hersen-kauwende levende doden. Om de zombies te verjagen, moeten de fiere meiden hun trots, principes en fijne borduursetjes aan kant schuiven. Hoewel moederkloek haar dochters wanhopig aan een man probeert te koppelen, heeft vaderlief de Apocalyps gelukkig van mijlenver zien aankomen en zijn lieflijke meiden meteen getraind in de oosterse vechtkunsten. Als de zombie-uitbraak echter epidemische vormen aanneemt, moeten alle partijen hun krachten bundelen om de slurp-geile gedrochten in het bloeddoorlopen slagveld voor eens en voor altijd te verslaan. Let the games begin!

Pride and Prejudice and Zombies is een aardige en onderhoudende mash-up van twee populaire doch conflicterende filmgenres die spijtig genoeg tussen twee stoelen valt omdat het literair bizar hoogstandje van Seth Grahame-Smith nu eenmaal moeilijk te vertalen is naar het grote scherm.

Regisseur Burr Steers (17 Again) zet z’n beste beentje voor, maar beschikt duidelijk over te weinig talent en branie om van deze mix een wervelende verrassing te maken. De diehards van spijkerharde actiefilms of exuberante slashers komen niet aan hun trekken door het gebrek aan wervelend geweld en te weinig bloederig schermtijd van de zombies. De Austen-fanatiekelingen ergeren zich dan weer aan de wufte theekransjes die plots worden onderbroken door een halfgaar lijk dat is opgestaan uit zijn graf. Daarenboven zijn de personages en de talrijke nevenplots te weinig uitgewerkt.

LILY JAMES in PRIDE AND PREJUDICE AND ZOMBIES
LILY JAMES in PRIDE AND PREJUDICE AND ZOMBIES (c) The Movie Database (TMDB)


Omdat we graag positief denken, overlopen we samen toch even de pluspunten van deze cocktail: bloedmooie grieten en keineige girlpower? Check. Knappe slow motion scènes? Check. Prachtige decors en weelderige baljurken? Check. Vermakelijke acteurs? Check. Uitstekende settings? Check. Aanstekelijke humor? Check. Degelijk hak- en snijwerk? Check. Warme romantiek? Check. Kortom, wie niet té muggenzifterig door het leven stapt, zal beslist voldoende plezier beleven aan dit cultureel verantwoord zombie-avontuur.


Genre: actie, komedie, fantasy, romantiek
Jaar: 2016
Regisseur : Burr Steers
Cast : Sam Riley, Charles Dance, Lily James, Lena Headey, Bella Heathcote, Jack Huston
Land : USA, UK
Speelduur: 107 minuten

Related posts