Subscribe Now
Trending News

Blog Post

SIGHTSEERS
SIGHTSEERS (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

SIGHTSEERS 

Tina en Chris vormen ogenschijnlijk een alledaags stel. Ze zijn beide in de dertig. Hij is een kenner van toeristische bezienswaardigheden zoals het potlodenmuseum in Keswick en het walhalla voor tramfanaten in Crich Tramway Village. Zij woont nog bij haar dominante, ziekelijke en licht hysterische moeder. 

Het eeuwenoude cliché dat je pas ontdekt of je echt bij elkaar hoort als je samen op vakantie trekt, wordt in Sightseers rijkelijk geïllustreerd en vooral onweerlegbaar bewezen. Het jonge koppel vertrekt op een caravantripje door het Engelse platteland. Vrij snel pakt het reisje helemaal anders uit dan verwacht. Tina ontdekt dat haar goedmoedige en zachtaardige vriend blijkbaar ook nog een donker kantje heeft. Al van bij hun eerste oponthoud aarzelt hij overigens niet om met een hartelijke glimlach mensen die hem om de een of andere sulligheid op de zenuwen werken, koelbloedig om te brengen. Op haar beurt verbaast zij hem met het gemak waarmee ze hem zijn wreedaardige daad vergeeft en vervolgens ook nog vlotjes meegaat in zijn moordzucht. 

SIGHTSEERS
SIGHTSEERS (c) The Movie Database (TMDB)

Na de bloeddorstige gangsterkomedie Down Terrace en de huiveringwekkende horrorfilm Kill List, is Sightseers van de uitermate getalenteerde Britse snelfilmer Ben Wheatley, een briljant hilarische zwarte (en bij momenten bijzonder bloedige) komedie. Het is tevens een geslaagde variant op old time klassiekers als Bonnie and Clyde en Badlands. Bovendien worden de Britse landschappen magnifiek in beeld gebracht en wordt er met een bangelijke naturel geacteerd. Sightseers is een ‘onwennige’ en morbide roadmovie over moord als een banaal tijdverdrijf. Neem daarbij nog enkele buitensporige plotwendingen, een sfeervolle soundtrack vol opgewekte jaren tachtig songs en een totaal onverwachte ontknoping en je hebt een van de origineelste Britse prenten sinds jaren. 

Sightseers is beschikbaar op Blu-ray



Genre: zwarte komedie
Jaar: 2012
Regisseur: Ben Wheatley
Cast: Steve Oram, Alice Lowe, Eileen Davies, Monica Dolan, Jonathan Aris, Richard Lumsden
Land: UK
Speelduur: 85 minuten

Related posts