Subscribe Now
Trending News

Blog Post

LES POINGS SERRÉS
LES POINGS SERRÉS (c) Lumière
Bioscoop

LES POINGS SERRÉS 


Les Poings Serrés is een Belgisch drama, geregisseerd en geschreven door Vivian Goffette. Het is zijn tweede langspeelfilm en de cineast is bekend voor zijn kortfilm La Carte Postale die genomineerd werd voor een Oscar. Gefilmd in de provincie Luxemburg in Torgny, Arlon en Virton.

Wanneer de grootmoeder van Lucien komt te overlijden ziet Lucien zijn rouwende vader, die geïnterneerd is, voor het eerst in lange tijd terug. Dit maakt een grote indruk op hem en hij wil ten koste van alles het contact met zijn vader herstellen. Over de misdaad die zijn vader heeft gepleegd wordt in alle talen gezwegen, wel wordt getoond dat het dorp zich keert tegen het gezin.

Les Poings Serrés
LES POINGS SERRÉS (c) Lumière

De cast bestaat uit Yanis Frisch (Lucien), Laurent Capelluto (de vader) en Wim Willaert als Freddy, de vader van het vriendinnetje van Lucien die een houthandel heeft. Enkel Laurent Capelluto weet echt te overtuigen want bij iedere aanblik van de man krijg je een onbehaaglijk gevoel. De man straalt niets goed uit, ook niet richting zijn zoon al laat hij het wel zo uitschijnen.

Les Poings Serrés blijft helaas te oppervlakkig waardoor je niet echt meeleeft met de personages. Vivian Goffette maakt wel geen gebruik van muziek die de emoties kracht bijzetten wat wel een positief punt is. Misschien konden we hier wat flashbacks gebruiken van wat er nu eigenlijk wel of niet gebeurd is. Les Poings Serrés (Clenched Fists) is een drama over het gemis van een vaderfiguur die het moet hebben van de acteerprestaties maar die helaas diepgang mist om te overtuigen.GENRE: Drama
JAAR: 2023
REGISSEUR: Vivian Goffette
CAST: Laurent Capellluto, Yanis Frisch, Wim Willaert, Patrick Descamps
LAND: België

Related posts