Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DE KEUZE VAN SEBASTIEN DEWAELE
De keuze van

DE KEUZE VAN SEBASTIEN DEWAELE 

De afgelopen maanden zagen we Sebastien Dewaele in zowel Zeevonk en Aller/Retour. De Oostendse zanger van Preuteleute die ook nog te zien was in Eigen Kweek, Bevergem, Undercover en zo vele andere populaire reeksen graafde uit zijn filmgeheugen vijf parels op om te (her)ontdekken.

Sebastien: “Dit is zowat mijn lijstje van must-see films. Zeker de moeite waard om ze te zien.”

THE FEARLESS VAMPIRE KILLERS
Een film van Roman Polanski waar ik als kind met een bang hartje naar keek als ware het een echte griezelfilm. Een film waar ik nu als volwassene naar kijk met pure nostalgie. Het is ongetwijfeld één van de gezelligste films die ik ooit zag, en met de bloedmooie Sharon Tate.

BABETTE’S FEAST
Een meesterwerk waarin de kleine mens, bang voor het onbekende, getoond wordt aan de hand van een vrouw die voor het dorp waar ze in terecht komt een menu klaar maakt die hen allemaal niet onberoerd laat. Ook hier staat gezelligheid weer centraal, en toch is er constant een spanning te voelen. 

THE DAY OF THE JACKAL
Een spannende verfilming van een boek van Frederick Forsythe over een huurmoordenaar die een aanslag moet plegen op Charles De Gaulle. Edward Fox en Michael Lonsdale spelen de pannen van het dak. The Day of the Jackal is een uiterst spannende film met een al even schitterende epiloog.

JEAN DE FLORETTE/MANON DES SOURCES
Twee schitterende films die je meenemen in een intrige rond een waterbron in Zuid-Frankrijk. Prachtig hoe je de krekels, de warmte, de tijm en de lavendel doorheen de film voelt. Prachtige prestaties van Yves Montand, Gérard Depardieu en Daniel Auteuil. 

DANCE WITH WOLVES
Voor mij is Dance With Wolves toch een van de meest geziene films uit mijn jeugd. Een prachtige ode aan de inheemse Amerikaanse bevolking. Een prachtige aanklacht tegen het veroveren en bezetten van een continent door de blanke Amerikaan. Ik zou zelfs de lange versie aanraden, daar die nog meer de verwondering en de liefde voor de Native-Americans toont.

Foto Sebastien Dewaele ©Jean-Pierre Devinck.

Related posts