Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Oscars kondigen nieuwe Academy Award aan voor Beste Casting
Oscars (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

Oscars kondigen nieuwe Academy Award aan voor Beste Casting 

De Oscars voegen een nieuwe Academy Award toe voor Beste Casting. De Raad van Bestuur van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft op donderdag 8 februari aangekondigd dat er een nieuwe Oscarcategorie voor Beste Casting wordt toegevoegd aan de Academy Awards.

Volgens Academy CEO Bill Kramer en Academy President Janet Yang speelt de casting een essentiële rol bij het filmmaken. De Academy is dan ook trots om deze categorie toe te voegen zodat deze mensen ook de verdiende erkenning krijgt.

De 98e jaarlijkse Academy Awards, die in 2026 worden gehouden voor films die in 2025 zijn uitgebracht, is de eerste ceremonie waarbij de nieuwe castingprijs wordt uitgereikt. Het is al sinds 2001 geleden dat er een nieuwe categorie werd toegevoegd.

Related posts