Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ALICE, DARLING
ALICE, DARLING (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

ALICE, DARLING 

Films met Anna Kendrick zijn vaak een garantie op een bioscoophit(je). Met Alice, Darling liep het echter volledig fout. Het regiedebuut van Mary Nighy (voorheen te zien als actrice in een klein rolletje in onder meer Marie-Antoinette en Tormented) flopte volledig in de States. Bij ons was het zelfs een pak erger gesteld. Er was wel een bioscooprelease voorzien, helaas voor de makers werd op het laatste nippertje alsnog besloten om de thriller uit de zalen weg te houden en zonder al te veel roem te droppen op de gevreesde VOD-afdeling. Een pijnlijke beslissing die je na amper vijf minuten maar al te goed begrijpt.

Anna Kendrick is het enige bonuspunt, alsook de korte duur van deze draak. Het verhaal draait om intimidatie en jezelf wegcijferen voor je geliefde tot er van je eigen ik niks meer overblijft, ofschoon het er vaak op lijkt alsof Kendrick zelf niet goed meer weet in wat voor soort film ze is terechtgekomen.

ALICE, DARLING
ALICE, DARLING (c) The Movie Database (TMDB)


Alice (Anna Kendrick) heeft een nogal vreemde relatie met Simon (een verschrikkelijke slecht acterende Charlie Carrick), een kunstenaar die eist dat zijn vriendin volledig voor hem leeft. Dat is volgens de onuitstaanbare ijdeltuit nodig, anders raakt zijn artistieke leven als kunstschilder uitgeblust. Als Alice op een avond toch moedig besluit om met haar twee beste vriendinnen Tess (Kaniehtiio Horn) en Sophie (Wunmi Mosaku) haar zinnen in een bar te verzetten, zwijgt de bieptoon van haar telefoon geen seconde en dat is alleen nog maar het begin van veel ellende.

ANNA KENDRICK in ALICE, DARLING
ANNA KENDRICK in ALICE, DARLING (c) The Movie Database (TMDB)


Niet alleen het scenario van Alanna Francis loopt mank, ook de futloze regie van Mary Nighy die samengetrokken is uit een potpourri van strontvervelende televisiefilms waarbij het ene cliché na het andere wordt aangevinkt doet het niet. Daarbovenop wordt alles irritant aangedikt met de afgrijselijke score van Owen Pallett (een muzikant die samenwerkte met onder meer Franz Ferdinand en The National) en nog het best past bij een afgelikte Hallmark-kaart. Op het einde probeert Nighy wel de meubelen te redden door er wat thrillerelementen aan toe te voegen, helaas is alles zo amateuristisch en vooral nietszeggend dat het bijna belachelijk wordt en het uiteindelijk een enorm moeilijke opgave blijft om de ogen negentig minuten open te houden.


Genre: drama, thriller
Jaar: 2022
Regisseur: Mary Nighy
Cast: Anna Kendrick, Kaniehtiio Horn, Charlie Carrick, Wunmi Mosaku
Land: USA
Speelduur: 89 minuten

Related posts