Subscribe Now
Trending News

Blog Post

MY COUSIN RACHEL
RACHEL WEISZ in MY COUSIN RACHEL (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

MY COUSIN RACHEL 


Is ze een feeks die enkel op geld uit is? Of hebben we een totaal verkeerd beeld van haar? Het is een dilemma dat wel vaker in films opduikt en ook het uitgangspunt vormt van My Cousin Rachel met Rachel Weisz als het onderwerp van twijfel.

Dat wantrouwen leeft vooral bij Philip (Sam Claflin). Hij verloor al op jonge leeftijd zijn ouders en vond een nieuw veilig onderkomen bij neef Ambrose. Ruim 20 jaar later laat Ambrose’s gezondheid het echter afweten en trekt de man naar warme Florence om te herstellen. Een moeilijke tijd voor Philip maar hij trekt zich op aan de positieve brieven uit het Zuiden. Ambrose beschrijft daarin o.a. zijn ontmoeting met Rachel, de nieuwe liefde in zijn leven en al snel ook zijn wettige echtgenote. Geleidelijk wordt de toon van de brieven donkerder en onheilspellender. Wanneer Ambrose overlijdt is Philip dan ook rotsvast overtuigd de waarheid te achterhalen. Het kreng blijkt evenwel een innemende verschijning die Philip aan het wankelen brengt … .

Regisseur Roger Michell (Notting Hill) zet de kijker voortdurend op het verkeerde been in deze adaptatie van Daphe Du Maurier’s gelijknamige roman. Telkens wanneer je denkt te weten tot welk kamp Rachel behoort trekt Michell een andere kaart. Het overtuigende samenspel van de twee hoofdrolspelers zorgt er voor dat je blijft twijfelen en telkens meegaat met de teasende wendingen.

Daarnaast bevat de film ook een psychologische laag. Doordat Philip nauwelijks vrouwen in zijn leven heeft gekend houdt hij er verkeerde opvattingen op na die hij projecteert op Rachel. Het ontbreken van een moederfiguur in zijn leven zorgt er daarnaast voor dat de Freud’s theorieën  ook mogen worden bovengehaald.

Dat alles maakt van My Cousin Rachel een boeiend kijkstuk in een knappe setting en met dito muziek. Alleen zal het einde mogelijk niet iedereen tevreden stellen. Ach  ja, het kan niet altijd met de paplepel netjes worden toegediend.

GENRE: drama
JAAR: 2006
REGISSEUR: Roger Michell
CAST: Rachel Weisz, Sam Claflin , Holliday Grainger, Iain Glen, Pierfrancesco Favino       
LAND : USA


Related posts