Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DISNEY GEEFT FYSIEKE MEDIA-RELEASES DOOR AAN SONY
THE MOST MAGICAL STORY ON EARTH: 50 YEARS OF WALT DISNEY WORLD (c) The Movie Database (TMDB)
Nieuws

DISNEY GEEFT FYSIEKE MEDIA-RELEASES DOOR AAN SONY 

Disney heeft een groot deel van zijn home entertainment uitgegeven aan Sony Pictures Entertainment dat voortaan de dvd’s en Blu-rays en andere fysieke media zal produceren, distribueren en op de markt brengen. Disney zal zijn eigen digitale media zoals video-on-demand wel nog blijven beheren.

Het is onduidelijk of dit zal leiden tot ontslagen bij Disney. Er wordt echter verwacht dat de studio een interne evaluatie zal uitvoeren van alle bedrijfsfuncties die fysiek entertainment ondersteunen tijdens de overgang naar Sony. Het bedrijf zei dat de verschuiving consistent is met strategieƫn die Disney implementeerde.

Wat de reden ook is, de verkoop van fysieke schijven is al lange tijd aan het afnemen en er zijn geen tekenen dat deze weer zal stijgen. De omzet van fysieke media in de VS daalde in de eerste helft van 2023 met 28% tot 754 miljoen dollar, vergeleken met 1,05 miljard dollar in het jaar daarvoor. Er wordt verwacht dat 2024 het eerste jaar zal zijn dat de inkomsten onder een miljoen dollar dalen. De beslissing van Disney zal zo goed als zeker ook voor Europa gelden.

Related posts