Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Last Swim van Caviar wint Kristallen Beer in Berlijn
LAST SWIM (c) POST BILLS AGENCY
België boven

Last Swim van Caviar wint Kristallen Beer in Berlijn 

De jury van de Generation Awards heeft tijdens de 74e editie van de Berlinale de Kristallen Beer uitgereikt aan de langspeelfilm van Sasha Nathwani gemaakt door het Belgische productiehuis Caviar. De dolgelukkige regisseur nam de prijs voor Beste Film in ontvangst tijdens de ceremonie. Last Swim was de openingsfilm van de Generation-sectie van het prestigieuze internationale festival, die specifiek gericht is op jongeren.

Het is niet de eerste keer dat Caviar met hun film een hoofdprijs van het Generation-programma wegkaapt: in 2015 was de eer aan Marielle Heller, die de Grand Prix van de internationale jury won met haar speelfilmdebuut The Diary of a Teenage Girl.

De film speelt zich af op een hete zomerdag in Londen, aan het einde van het middelbare schooljaar, en volgt de Brits-Iraanse tiener Ziba terwijl ze haar vrienden meeneemt op een veelbewogen reis door de stad. Ondanks de feestelijke sfeer heeft Ziba moeite om positief te blijven terwijl ze worstelt met de geheimen die ze voor haar vrienden verborgen heeft gehouden. Terwijl de zon ondergaat, heeft Ziba geen andere keuze dan haar angsten onder ogen te zien op het einde van de laatste dag van hun adolescentie…

De cast bestaat uit Deba Hekmat, Narges Rashidi, Solly McLeod, Jay Lycurgo, Denzel Baidoo en Lydia Fleming.

Related posts