Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ANGEL EYES
JENNIFER LOPEZ in ANGEL EYES (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

ANGEL EYES 

Jennifer Lopez was één van de weinige zangeressen die (voor een tijdje toch) Hollywood naar haar hand kon zetten. In 2001 kon de populaire Latino nog zonder veel pardon 8 miljoen dollar eisen zonder dat daar al te veel over gemopperd werd. Of Warner daar achteraf gezien zo tevreden mee was is een andere zaak, want Angel Eyes deed het niet bijster goed en daar zit het veel te slappe scenario voor iets tussen.

Aan Lopez ligt het in ieder geval niet die als de plichtsgetrouwe politieagente Sharon Pogue verondersteld wordt om samen met haar korps de orde in de straten van Chicago te houden. Een ondankbare taak, want zoals Sharon hetzelf zegt, wuift iedereen naar de brandweer maar loopt ieder langs de agenten heen. Het is niet alleen een gevaarlijk beroep, maar ook één waar je veel ellende ziet. Op een nacht wordt Sharon opgetrommeld voor een ernstig verkeersongeval. Terwijl de brandweer de man probeert uit het wrak te halen, smeekt Sharon de man vol te houden en niet op te geven.

JENNIFER LOPEZ in ANGEL EYES (c) The Movie Database (TMDB)


Na de begin credits zijn we een jaar verder en zien we dat Sharons privéleven één zooitje is, en dat heeft veel te maken met de mannen die haar omringen. Ondertussen loopt er in de straten van Chicago een man rond die zich Catch noemt en er volledig vervreemd uitziet, maar opvalt omdat hij steeds in de weer is om goede daden te stellen voor wildvreemden en zijn buren. Op een dag ziet hij Sharon in een restaurant en kijkt vanaf de overkant van de straat naar haar… Voor de kijker wordt het al gauw duidelijk wie die Catch is, en het is maar raden of de twee na honderd minuten een koppel zullen worden of niet.

Er loopt veel fout in deze film, maar het grootste minpunt is toch de oersaaie vertolking van Jim Caviezel die gekozen werd door Lopez nadat ze hem aan het werk zag in The Thin Red Line en daardoor voorrang kreeg op Ben Affleck. Er is geen greintje chemie tussen de twee te bespeuren, en de Mexicaanse regisseur Luis Mandoki die eerder al Message in a Bottle deed lijkt zich tevreden te stellen met afgelikte Hallmark-romantiek die geen mens gelooft. Het enige wat overblijft, jawel, is de solide vertolking van Jennifer Lopez die een veel betere actrice is dan wat er doorgaans over haar verteld wordt. 

GENRE: thriller, drama, romantiek
JAAR: 2011
REGISSEUR: Luis Mandoki
CAST: Jennifer Lopez, Jim Caviezel, Jeremy Sisto, Terrence Howard, Sonia Braga
LAND : USA


Related posts