Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE LONELIEST BOY IN THE WORLD
THE LONELIEST BOY IN THE WORLD (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THE LONELIEST BOY IN THE WORLD 

Wie nog nooit gehoord heeft van The Loneliest Boy in the World kan zichzelf niets kwalijk nemen. De film kende in ons land slechts één vertoning op het BIFFF (Brussels International Fantasy Film Festival). Sinds kort is hij te verkrijgen op dvd en Blu-ray. Gelukkig dat deze aparte prent op die manier niet helemaal in de vergetelheid belandt, want wij zijn ervan overtuigd dat The Loneliest Boy in the World de kans heeft om een cultfilm te worden bij een niche groepje oddball filmfanaten. 

Na de dood van zijn moeder blijft de vreemde en geïsoleerde Oliver (Max Harwood) alleen achter. Hij vindt zijn escapisme in de televisieseries die hij samen met haar obsessief bekeek. Wanneer een sociaal werker en een psychiater hem verplichten om vrienden te maken, vindt hij er niet anders op dan een aantal lijken op te graven om een nieuwe familie te creëren. Wat volgt is een bizarre coming-of-age genre-potpourri die meer weg heeft van een zombie-sitcom dan van een horrorfilm.

THE LONELIEST BOY IN THE WORLD (c) The Movie Database (TMDB)
THE LONELIEST BOY IN THE WORLD (c) The Movie Database (TMDB)

Het gros van de humor komt uit de clichématige gebeurtenissen van tv-families die niet altijd te rijmen zijn met verrotting en het verlies van ledematen. Dit maakt van The Loneliest Boy in the World niet de meest diepgaande kijkervaring, maar wel eentje die trouw blijft aan zijn inspiratie.

THE LONELIEST BOY IN THE WORLD (c) The Movie Database (TMDB)
THE LONELIEST BOY IN THE WORLD (c) The Movie Database (TMDB)

Die inspiratie gaat wel dieper dan ouderwetse televisie alleen. De film kijkt als een retro feverdream vol nostalgische knipoogjes en 80’s muziek. De verbluffende art direction maakt gebruik van een intentioneel schreeuwend kleurenpallet die aan Edward Scissorhands doet denken. Dat is niet de enige knipoog naar Tim Burton. The Loneliest Boy in the World is een ode aan de outcasts van deze wereld. Het vreemde stadje die regisseur Martin Owen in beeld brengt, dient als thuishaven voor aparte personages en vreemde eendjes die met volle overgave door de acteurs worden gespeeld.

Veel inhoud is er niet te vinden. The Loneliest Boy in the World vult dit gat met vibes, en charme. Het is een bizarre nostalgietrip die wankelt over de dunne lijn tussen kunst en kitsch. Daarom is het een film die je moet kunnen voelen. Voor de één is dit ongetwijfeld een nog te ontdekken pareltje om te koesteren, voor de ander is dit opperlakkige nostalgia bait.

Genre: horrorkomedie
Jaar: 2022
Regisseur: Martin Owen
Cast: Max Harwood, Hero Fiennes Tiffin, Susan Wokoma, Evan Ross, Tallulah Haddon, Hammed Animashaun, Jacob Sartorius, Zenobia Williams, Sam Coleman, Mitchell Zhangazha, Nicola Roberts, Alex Murphy, Carol Anne Watts, Ashley Benson, Ben Miller
Land: UK
Speelduur: 91 minuten

Related posts