Subscribe Now
Trending News

Blog Post

De legendarische Italiaanse regisseur Paolo Taviani is overleden
PAOLO TAVIANI en VITTORIO TAVIANI tijdens CAESAR MUST DIE (c) IMDB Pro
Nieuws

De legendarische Italiaanse regisseur Paolo Taviani is overleden 

Paolo Taviani, de iconische Italiaanse regisseur die samen met zijn broer Vittorio talloze films maakte, is overleden. Hij werd 92. Taviani stierf in een kliniek in Rome na een kort verblijf. Zijn vrouw en twee kinderen stonden aan zijn bed, aldus persbureau Anasa. Roberto Gualtieri, de burgemeester van Rome, deed de aankondiging op X.

Taviani werd in 1931 geboren in Toscane en vormde een regisseursduo met Vittorio, die in 2018 overleed. Het duo maakte meer dan 50 jaar samen films. Hun meest opvallende film was de Gouden Palm Padre Padrone, een bewerking van Gavino Ledda’s autobiografische roman over een jonge herder die ontsnapt aan de despotische controle van zijn vader. Vijf jaar later won het duo ook in Cannes de juryprijs voor La notte di San Lorenzo dat werd ingezonden voor de Oscars.

Andere films zijn Good Morning, Babylon, The Sun Also Shines at Night en Caesars Must Die. Deze laatste won de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn in 2012. Taviani bleef films maken tot aan zijn dood, met Leonora Addio in 2022 – zijn eerste zonder zijn broer – die ook de Berlijnse competitie haalde.

Related posts