Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE DEEP END
TILDA SWINTON in THE DEEP END (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THE DEEP END 


The Deep End is een moderne bewerking van de Max Ophüls’ thriller The Reckless Moment uit 1946 en steunt op de roman The Blank Wall van Elisabeth Sanxay Holding. De film vertelt het verhaal van een moeder, Margaret Hall, die grote risico’s neemt om haar zoon, Beau, buiten gevaar te houden.

Margaret vindt namelijk tijdens een ochtendwandeling langs het meer waar het gezin woont het lijk van Darby Reese, de homoseksuele minnaar van haar zoon. Ze besluit het lichaam in het midden van het water te dumpen en de opvallende sportwagen naar een verlaten parking te rijden. Er waren echter 2 personen op de hoogte van het bezoek van Darby aan Beau. Zij kunnen wel een extra cent gebruiken en beginnen de moeder te chanteren. In ruil voor 50.000 dollar komt de politie niets te weten.

TILDA SWINTON in THE DEEP END (c) The Movie Database (TMDB)



Vanaf dat moment zien we hoe de vrouw geldonderhandelingen en verwoede pogingen om een oplossing te vinden combineert met het huishouden en de kinderen naar school brengen. Ondertussen blijft ze niet gespaard van een portie ongeluk.

Het plot is misschien niet bijster origineel. De film blinkt echter wel uit in fotografie en acteerprestaties. Het sfeerrijke Lake Tahoe, de originele camerastandpunten en het gebruik van blauwe tinten zorgen voor een waar visueel genot waartussen Tilda Swinton een bijzondere sterke vertolking neerzet. Ze weet de prent op haar eentje naar een hoger niveau te tillen. Zij die houden van sterke emoties met een kunstzinnige randje moeten zeker The Deep End bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=cLujA_W9ZpM

GENRE: thriller, drama
JAAR: 2001
REGISSEUR: Scott McGehee, David Siegel
CAST: Tilda Swinton, Goran Visnjic, Jonathan Tucker, Peter Donat, Josh Lucas
LAND : USA


Related posts