Subscribe Now
Trending News

Blog Post

FFG Talkies #36 – Natali Broods
NATALI-BROODS (c) The Movie Database (TMDB)
Podcast

FFG Talkies #36 – Natali Broods 

In het Vlaamse filmlandschap kan je niet om Natali Broods heen. Het IMDb-profiel van de Antwerpse actrice oogt stilaan indrukwekkend, met een mix van topseries en -films. Nog voor ze afstudeerde aan de legendarische Studio Herman Teirlinck maakte ze haar debuut. Guido Henderickx gaf haar de hoofdrol in zijn film S. (1998). In 2003 werd Broods bekroond met een Joseph Plateau Award voor haar performance in Tom Barmans Any Way the Wind Blows. Daarna volgden rollen in Fien Trochs Een ander zijn geluk (2005), Felix Van Groeningens De helaasheid der dingen (2009), Swooni (2011, naar een scenario van Annelies Verbeke) en series als Tabula Rasa, De infiltrant, Over Water, Déjà Vu en Assisen. Dat de actrice gefascineerd is door familiedynamieken is al lang geen geheim meer, getuige haar doorleefde vertolkingen in films als Façades (2017) en Cleo (2019), maar ook haar rol als Master van Filmfestival Oostende 2023 waar ze het thema op de voorgrond plaatste. In 2020 was Natali Broods lid van de Internationale Jury op Film Fest Gent. In het voorjaar van 2024 is ze te zien in Skunk, de nieuwe film van Koen Mortier.

Related posts