Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DE KEUZE VAN VINCENT BAL
De keuze van

DE KEUZE VAN VINCENT BAL 

Gentenaar Vincent Bal die lest geeft aan het KASK heeft naast een resem kortfilms ook de speelfilms Man van staal en Minoes naar een verhaal van Annie M.G. Schmidt op zijn naam staan. Daarnaast is hij ook de bedenker van de ontzettend populaire Shadowology die op Instagram 920.000 (!) volgers heeft. Vincent haalde voor ons vijf filmparels uit zijn geheugen.

Vincent: “Beste een moeilijke vraag! Hier toch vijf films die misschien niet iedereen kent, maar wel zou moeten zien.”

THE SHOP AROUND THE CORNER
Een parel van een van de beste regisseurs aller tijden, Ernst Lubitsch. De perfecte mix tussen humor en emotie, tussen cynisme en romantiek, maakt dit voor mij een van de beste romantische komedies aller tijden.

LE SAMOURAI
Visueel verbluffende film noir van Jean-Pierre Melville , met Alain Delon in een iconische rol. Zeer gestileerde sets, onderkoeld acteerwerk en unieke muziek.

PICKPOCKET
Alleen al voor de kale klankband de moeite, maar ook de sequentie waarin het hoofdpersonage leert zakkenrollen in deze film van Robert Bresson is onvergetelijk. Heel onderkoelde film, een beetje als een rare droom.

AMARCORD
Niet echt een vergeten parel (hoop ik), maar een van mijn lievelingsfilms. Een rijk geschakeerde mozaïek van kleine verhalen door Federico Fellini waarin we een jaar meemaken in Rimini tijdens de opkomst van het fascisme.Vol onvergeteljke scenes, en lekker eigenzinnig.

PLANES, TRAINS AND AUTOMOBILES
John Hughes is een rare regisseur die er vaak in slaagde een tikje melancholie in een op het eerste zicht rot-commerciele komedie te smokkelen. Ik zag deze film laatste voor het eerst tijdens een vlucht, en was gecharmeerd door de onversneden jaren 80-sfeer.

Related posts