Subscribe Now
Trending News

Blog Post

PRESS PLAY #10
PRESS PLAY (c) Image by freepik
Press Play

PRESS PLAY #10 

De Press Play – ons wekelijks overzicht van de fysieke releases – is deze week iets korter en dat heeft alles te maken met het feit dat verleden week de grote labels al hun releases op ons loslieten. We bijten de spits af met het Amerikaanse Severin die een paar 4K-releases heeft aangekondigd. 

Butcher Baker Nightmare Maker uit 1981 blijft één van de meest schokkende en gewelddadige films van de jaren ’80. Jimmy McNichol speelt de hoofdrol van een verweesde middelbare scholier die wordt opgevoed door zijn overbezorgde tante (Susan Tyrrell). Zij raakt betrokken bij een gruwelijke moord en valt onder verdenking door een psychotische rechercheur (een al even gestoorde Bo Svenson).

The Great Alligator van Sergio Martino combineert een monsterlijk reptiel met een all-star Eurocult-cast voor één van de meest buitensporige en vermakelijke Italiaanse jungle carnage-films ooit. Bij de opening van een tropisch resort worden een fotograaf (Claudio Cassinelli), een antropologe (Barbara Bach) en een arrogante hotelier (Mel Ferrer) belaagd door vijandige inboorlingen, onaangename toeristen en een reusachtig beest dat van plan is om hen te verslinden.



Ook op 4K komt Cathy’s Curse uit. De film wordt door Film Fracture als ijzingwekkend en verontrustend omschreven. Severin brengt op 4K de Director’s Cut en de Amerikaanse R-versie uit. In 1947 wordt een jong meisje levend verbrand bij een auto-ongeluk. Dertig jaar later keert haar volwassen broer terug naar hun ouderlijk huis met zijn mentaal onstabiele vrouw en lieve dochter Cathy. Wanneer de wraakzuchtige geest van de dode tante bezit neemt van het kind, zorgt dit voor een angstaanjagende nachtmerrie vol griezelige mediums, demonische poppen en een hoop zieke rotzooi.


Ten slotte is er ook The Devil’s Honey van Lucio Fulci die het erotische thrillergenre op de hak neemt. In de hoofdrollen zie je Brett Halsey, Corinne Cléry en Blanca Marsillach in deze krankzinnige SM-saga.

In de Benelux hebben we een release van Cinéart met The Old Oak van Ken Loach op dvd.
Na I, Daniel Blake en Sorry We Missed You bleek ook The Old Oak een gevoelige snaar te raken en nog meer bioscoopbezoekers te trekken dan deze twee succesvolle voorgangers. Loach levert opnieuw een sterk sociaal drama af dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland. 


Zoals iedere week zijn er ook releases van Kino Lorber. De meest lijvige is de Philo Vance-box met William Powell. De film The Canary Murder Case is vooral beroemd vanwege een contractgeschil dat uiteindelijk de carrière van hoofdrolspeelster Louise Brooks naar de knoppen hielp. William Powell vond het ondanks zijn drie films helemaal niet leuk om Philo Vance te spelen. Hij vond dat de rol de complexiteit van een echt menselijk personage miste. Pure nostalgie voor de liefhebbers van het genre dus.

Een andere Blu-ray op Kino Lorber wordt Botany Bay, een Amerikaanse avonturenfilm uit 1953 geregisseerd door John Farrow (vader van) met Alan Ladd, James Mason en Patricia Medina in de hoofdrollen. Het was gebaseerd op een roman met dezelfde naam van Charles Nordhoff en James Norman Hall en gaat over de aankomst van de Eerste Vloot in Australië in 1788.

Op 4K brengt Kino Lorber Hatari! (Swahili voor “Gevaar!”) uit, de Amerikaanse romantische avonturenkomedie uit 1962 met John Wayne als leider van een groep professionele jagers in Afrika. De film werd geregisseerd door Howard Hawks, opgenomen in Technicolor en gefilmd op locatie in het noorden van Tanganyika (in wat nu Tanzania is). Bij de 35e Academy Awards werd Russell Harlan genomineerd voor Beste cinematografie voor zijn werk voor Hatari!, maar de prijs ging naar Freddie Young voor Lawrence of Arabia.

Op Film Masters verschijnt The Crippled Masters op Blu-ray, een martial arts film uit Hong Kong uit 1979 die geregisseerd werd door Joe Law. In de film spelen de gehandicapte vechtkunstenaars Jackie Conn en Frankie Shum: de ene zonder armen en de andere zonder benen. Ze willen wraak nemen op de leraar die hen gehandicapt maakte.

Op het Australische Umbrella komt Lizard in a Woman’s Skin op Blu-ray uit. Carol Hammond, is de vrouw van een succesvolle Londense advocaat die bizarre, erotische dromen heeft over haar ongeremde buurvrouw, Julia Durer. Lizard in a Woman’s Skin werd geregisseerd door de controversiële filmmaker Lucio Fulci (The New York Ripper, House by the Cemetery, Zombie) en wordt door veel critici beschouwd als zijn beste werk.

Een andere titel is The Raid, de iconische Indonesische actiefilm uit 2011 van Gareth Evans. In een appartementencomplex in de sloppenwijken van Jakarta wonen criminelen, drugsdealers en moordenaars die hun eigen regels maken. Als op een dag een elite-eenheid van twintig politieagenten de opdracht krijgen om de beruchte drugsbaron die het gebouw beheerst uit te schakelen, stormen ze het gebouw binnen. Eenmaal binnen komen ze erachter dat de bewoners goed voorbereid zijn.

Ten slotte hebben we nog de vier juni-release van Indicator Powerhouse met vier Britse klassiekers.

Allereerst is er George King’s (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street) Tomorrow We Live, een dramatisch verhaal over verzet in oorlogstijd in bezet Frankrijk. Met John Clements, Godfrey Tearle en Greta Gynt in de hoofdrollen schokte deze gedurfde film het publiek in 1942 met zijn grimmige weergave van de wreedheid van de Nazi’s.

Vervolgens is er The Shop At Sly Corner, een verhaal over smokkelen, chantage… en moord. Wederom geregisseerd door George King, met Oscar Homolka, Derek Farr, Muriel Pavlow en Kenneth Griffith in de hoofdrollen. De film – die bekend is als Code of Scotland Yard in de States – is ook het debuut van Diana Dors.

De derde titel is Edward Dmytryks Obsession. Deze verontrustende trip in de verwrongen geest van een moordenaar werd gemaakt tijdens zijn ballingschap in Groot-Brittannië, en heeft Robert Newton, Phil Brown en Sally Gray in de hoofdrollen. De film werd in de Verenigde Staten gedistribueerd als The Hidden Room.

Ten slotte is er nog The Whole Truth, John Guillermins strakke en stijlvolle moordmysterie. Deze ironische whodunnit speelt zich af aan de Franse Rivièra en heeft Stewart Granger, Donna Reed en George Sanders in de hoofdrollen naast het Italiaanse sekssymbool Gianna Maria Canale.

Related posts