Subscribe Now
Trending News

Blog Post

A HORRIBLE WAY TO DIE
A J BOWEN in A HORRIBLE WAY TO DIE (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

A HORRIBLE WAY TO DIE 

Of A Horrible Way To Die een goede film is of niet hangt voornamelijk af van je smaak. De film wordt wel gecategoriseerd als horror (door de vele bloederige, gewelddadige scènes is hij dat ook), toch wijkt regisseur Adam Wingard met zijn tweede film af van de traditionele slasher. De film bleef een tijdje onopgemerkt, maar staat nu weer volop in de belangstelling omdat Adam Wingard de regisseur is die onverwachts met You’re Next een monsterhit scoorde. In deze indiefilm (die trouwens vaak met Henry, Portrait Of A Serial Killer wordt vergeleken) beschikt Wingard over een veel lager budget, maar merk je toch zijn talent om een degelijke griezelprent te maken.

A HORRIBLE WAY TO DIE (c) The Movie Database (TMDB)
A HORRIBLE WAY TO DIE (c) The Movie Database (TMDB)

De film opent met een scène waarin we zien hoe seriemoordenaar Garrick Turrell (A.J. Bowen) zijn sadistische lusten botviert op een weerloze vrouw. Eens de psychopaat achter de tralies zit, hoop je voor de mensheid dat hij daar zal wegrotten. Maar met zo’n filmtitel kan dat natuurlijk niet, en we hebben trouwens nog 70 minuten film tegoed! De onmens kan ontsnappen en heeft geen spijt van zijn vroegere daden. Iedereen die hij op zijn vlucht tegenkomt wordt op een brutale manier afgeslacht. Turrell beseft wel dat er een paar schroeven in zijn hoofd los zitten, maar desalniettemin kan hijnde drang om te doden niet beheersen. Tegelijk volgen we de jonge vrouw Sarah (Amy Seimetz) die in de AA-club er alles aan doet om van haar drankverslaving af te geraken. En jawel, de twee zielen zullen elkaar ontmoeten.

A Horrible Way To Die, dat door Simon Barrett (You’re Next) is geschreven, bevat heel wat onverwachte wendingen die wel wat ongeloofwaardig lijken, maar ze maken de film wel anders dan de rest. De cast (die voor een groot stuk in You’re Next terugkeerden) bestaat uit onbekenden, maar de vertolkingen zijn meer dan degelijk.

Genre: horror
Jaar: 2010
Regisseur: Adam Wingard
Cast: A. J. Bowen, Amy Seimetz, Joe Swanberg, Brandon Carroll, Lane Hughes
Land: USA
Speelduur: 87 minuten

Related posts