Subscribe Now
Trending News

Blog Post

HEART OF THE HUNTER
HEART OF THE HUNTER (c) The Movie Database (TMDb)
Review

HEART OF THE HUNTER 

Voor zijn vriendin Malime Mambi en haar zoontje Pakamile is Zuko Khumalo een liefhebbende partner en een geweldige vaderfiguur die ze niet meer in hun leven kunnen missen. Ze weten wel niks van zijn verleden en zeker niet van de tijd dat hij bekend stond als Umzingeli :een huurmoordenaar met een geweten die het voornamelijk had gemunt op figuren die het verdienden om een kopje kleiner gemaakt te worden. Plotseling staat Joseph Klein voor de deur van Zuko. Hij is een oude bekende die opgejaagd wordt door presidentskandidaat Daza Mtima die met behulp van zijn rechterhand, Molebogeng Kwena  bezig is aan het opkuisen van enkele lastpakken. Nu Klein bij Zuko heeft aangeklopt, is er geen weg meer terug en zal hij weer in actie moeten komen.

Het is al een tijdje geweten dat Netflix wel eens durft te kijken naar opkomende filmmarkten, zoals in dit geval die van Zuid-Afrika. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Deon Meyer belooft de film een spannende rit met een politiek complot te worden. Helaas is het eerder een dertien-in-dozijn actiefilm zoals Hollywood ze aan de lopende band aflevert. Het beste aspect aan Heart Of The Hunter is dan ook zonder twijfel de actie.

HEART OF THE HUNTER (c) The Movie Database (TMDB)
HEART OF THE HUNTER (c) The Movie Database (TMDB)


Met Zuko Khumalo zet Bonko Khoza een geloofwaardige actieheld neer, die ondanks zijn terughoudendheid niks van zijn competentie is verloren. Dodelijk met speer en vuurwapen, is hij een te vrezen tegenstander. En hij is niet alleen. De goed gechoreografeerde actiescènes in deze film mogen er zeker zijn en ogen wel mooi, maar zijn niet vrij van bedenkingen.
Toch zal deze film niet lang blijven hangen en wel door zijn flinterdunne verhaal dat we in twee lijnen hadden kunnen samenvatten en zelden buiten de bekende lijntjes kleurt. Hier en daar een beetje een verrassing, maar in het algemeen eigenlijk best cliché.

Zo is presidentskandidaat Daza Mtima de typische slijmerige politicus. Meer dan één scène heeft de film niet nodig om ons dat duidelijk te maken. Wat dacht je van iemand die zijn eten op een dame in lingerie laat brengen en die vervolgens versiert met wat slagroom ten aanzien van zijn al even schaars geklede assistentes? Ook in zijn interacties met zijn rechterhand komen heel wat clichés naar boven waar je toch eventjes met je ogen van rolt als je haar bezig ziet terwijl hun voornaamste enforcer gerust een lesje in pragmatisme kan gebruiken. Het personage waar je eigenlijk zonder twijfel de meeste ergernis voor voelt, is Joseph Klein. Zo brengt hij heel bewust zijn oude vriend en heel diens nieuwe gezin in gevaar zonder enige reflectie en dat voor een simpele informatieoverdracht. Had hij echt geen andere manier kunnen vinden?

Een laatste punt als je je aan Heart Of The Hunter film waagt, is het aanzetten van de ondertiteling. De personages schakelen heel snel tussen Engels, Afrikaans en Xhosa, soms in dezelfde zin. Tenzij je over een enorme talenknobbel beschikt, is het lastig om te volgen. Heart Of The Hunter is niet slecht maar er zijn betere titels op de markt (en op de streamingsdienst) als je je honger naar actiefilms wil stillen. Het is fijn dat Netflix jonge filmmarkten wil ondersteunen, maar dit was niet bepaald de spannende jacht waarop we hoopten.


Genre: actie, thriller
Jaar: 2024
Regisseur: Mandla Dube
Cast: Bonko Khoza, Connie Ferguson, Masasa Mbangeni, Tim Theron
Land: Zuid-Afrika
Speelduur: 107 minuten

Related posts