Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Het Gele Teken (Blake & Mortimer) wordt verfilmd
HET GELE TEKEN (c) The PR Factory
België boven

Het Gele Teken (Blake & Mortimer) wordt verfilmd 

Belga Films Group kondigt een samenwerking aan met regisseur Cedric Nicolas-Troyan voor de productie van M, een Engelstalige live-action adaptatie van de iconische Europese strip Het Gele Teken van Edgar P. Jacobs. In 1999 werd Het Gele Teken, het bekendste deel uit de serie Blake & Mortimer, uitgeroepen tot het Beste Stripalbum aller tijden door Europese stripcritici. De cultserie wordt beschouwd als een meesterwerk van de ligne claire-stijl (de tekentechniek gepionierd door Hergé). In 1946 werd de stripreeks voor het eerst gepubliceerd in het tijdschrift Kuifje en ondertussen telt deze fantasy-, sciencefiction- en detectivereeks meer dan 30 delen en werden er meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht, in maar liefst 15 verschillende talen.

De productie staat gepland om te beginnen in de herfst, met de gerenommeerde Britse casting director Kate Rhodes James verbonden aan het project. Het script is geschreven door Jan Kounen en Jay Ferguson in samenspraak met Cedric Nicolas-Troyan.

“We zijn verheugd om deze cinematografische reis aan te gaan met zo’n visionaire regisseur als Cedric,” zegt Patrick Vandenbosch, CEO van Belga Films Group. “Fans kunnen erop vertrouwen dat ‘Het Gele Teken’ een cinematografisch spektakel wordt, met een slim, vermakelijk en visueel inventief nieuw hoofdstuk dat ongetwijfeld het brede publiek zal boeien.”

Het Gele Teken
HET GELE TEKEN (c) The PR Factory

Regisseur Cedric Nicolas-Troyan, bekend van zijn Fantasy-kaskraker The Huntsman: Winter’s War en de actiehit van Netflix Kate, zal een fris perspectief bieden op deze geliefde personages. “Ik ben opgegroeid met deze personages, ze zijn belangrijk voor me. Ze draaien al een tijdje mee en zijn geliefd bij velen. Dus uiteraard ben ik vastbesloten om de strip te eren en dit rijke en kleurrijke universum tot leven te brengen, terwijl ik het een eigentijdse touch geef met veel passie en actie. Ik ben ook erg enthousiast over de creatieve vrijheid die ik krijg bij zo’n Europese onafhankelijke productie. Dus toen Belga Films mij benaderde om zo’n iconisch eigendom te regisseren en te produceren, kon ik die kans niet laten liggen.”

Gesitueerd in Londen in 1953, volgt M MI5-kapitein Francis Blake en natuurkundige Philip Mortimer terwijl ze onontkoombaar en gevaarlijk verstrikt raken in een web met de mysterieuze “M” en zijn technologie voor het hacken van iemand’s gedachten…

“De kracht van de strip ligt in de thema’s, die vandaag de dag nog steeds resoneren,” voegt producent Jean-Jacques Neira toe. “Hersensbeheersing via schermen bedreigt onze democratieën meer dan ooit tevoren. Terwijl we worstelen met het belang van morele verantwoordelijkheid, biedt ‘M’ een tijdige herinnering om kritisch denken en een positieve impact te omarmen in ons tijdperk dat gedomineerd wordt door schermen.”

Related posts