Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE GIFT
THE GIFT (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THE GIFT 

Blumhouse mag dan wel vaak het huis zijn van net iets te afgelikte horrorfilms, gelukkig zijn er uitzonderingen zoals The Gift uit 2015. Een film die bijna tien jaar na dato zo goed als vergeten is, maar zeker nog het opsnorren waard is en niet te verwarren is met de gelijknamige bovennatuurlijke thriller van Sam Raimi met Cate Blanchett.

The Gift werd het regiedebuut van acteur Joel Edgerton, die later ook nog Boy Erased met Nicole Kidman zou regisseren. Als acteur kennen we hem vooral uit de Star Wars-saga als Owen Lars. Hij inspireerde zich op traditionele – maar keigoede – thrillers zoals Cape Fear en Fatal Attraction. Op zich niks nieuws, maar Edgerton die naast de regie ook het script schreef baseerde zich op het unheimische gevoel dat je krijgt wanneer je in je eigen huis niet meer veilig voelt en bevangen wordt door paranoia.

THE GIFT (c) The Movie Database (TMDB)
THE GIFT (c) The Movie Database (TMDB)

Edgerton nam ook de rol van de villain op zich. Gordon Moseley botst onverwachts op zijn oude klasgenoot Simon (Jason Bateman) die net samen met zijn vrouw Robyn (een ijzersterke Rebecca Hall) een gigantisch huis in Californië heeft gekocht. De ontmoeting is vrij kort, want het is duidelijk dat Simon niks meer wil te maken hebben met zijn oude studiegenoot. Dat blijkt later zo zijn redenen te hebben. Gordon die op school de bijnaam Weirdo Gordon kreeg, geeft zich niet zo snel gewonnen. Psychologische terreur voor de familie Callem, voor de kijker hoogstaand nagelbijtend entertainment.

Deze film die eerst de naam Weirdo kreeg, werd door marketinglui omgedoopt tot
The Gift. Qua verhaal herhaalt het niet veel meer dan “het boontje komt om zijn loontje”-principe , gelukkig weet Edgerton weet er ongelooflijk goed de spanning in te houden en dat zonder al te veel bloedvergieten, wel door een goed doordacht scenario dat de kijker niet onmiddellijk ziet aankomen. Old school in al zijn aspecten, wat de thriller alleen maar beter op maakt.

The Gift is uit op Blu-ray.

Genre: thriller
Jaar: 2015
Regisseur: Joel Edgerton
Cast: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton, Tim Griffin, Allison Tolman, Katie Aselton
Land: USA, Australië
Speelduur: 108 minuten

Related posts