Subscribe Now
Trending News

Blog Post

O.J. SIMPSON OVERLEDEN
O.J. Simpson (c) IMDB Pro
Nieuws

O.J. SIMPSON OVERLEDEN 

O.J. Simpson is overleden aan kanker, zo heeft zijn familie bekendgemaakt. Hij werd 76. Simpson werd beschuldigd van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown Simpson en haar vriend Ron Goldman in haar appartement in West Los Angeles in juni 1994. De rechtszaak werden een van de grootste verhalen uit zijn geboortestad Los Angeles. De jury van 10 vrouwen en twee mannen, die maandenlang in afzondering hadden gezeten, had minder dan drie uur nodig om voor beide moorden een onschuldig vonnis te vellen.

Zijn knappe uiterlijk maakten Simpson een natuurtalent . Hij was te gast in tv-series uit de late jaren 60, waaronder Dragnet, It Takes a Thief, Medical Center en Ironside. Simpson bleef gastrollen spelen in populaire tv-shows in de jaren 1970 voordat hij in 1974 meespeelde in het rampenepos The Towering Inferno met grote namen als Paul Newman, Steve McQueen, William Holden en Faye Dunaway. Daarna speelde hij in een aflevering van Roots en verschillende films in de jaren ’70, met als hoogtepunt een hoofdrol in de film Capricorn One uit 1979.

Maar Simpsons beroemdste filmrol zou bijna tien jaar later komen. Hij werd gecast tegenover Leslie Nielsen in David Zuckers The Naked Gun uit 1988. Hij zou de rol in twee sequels herhalen: The Naked Gun 2½: The Smell of Fear en The Naked Gun 33⅓: The Final Insult.

Related posts