Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Julie Zwijgt van Leonardo van Dijl geselecteerd voor Cannes
JULIE ZWIJGT (c) Paradiso Films
België boven

Julie Zwijgt van Leonardo van Dijl geselecteerd voor Cannes 

Julie Zwijgt van onze landgenoot Leonardo van Dijl is geselecteerd voor het filmfestival van Cannes. De scenarist en regisseur mag met zijn langspeeldebuut onmiddellijk deelnemen aan La Semaine de la Critique, de prestigieuze nevencompetitie. Hij komt ook in aanmerking voor de Caméra d’Or, de prijs voor de beste eerste film over alle secties heen, die in 2018 werd gewonnen door Lukas Dhont met Girl.

Julie Keeps Quiet, zoals de internationale titel luidt, vertelt het verhaal van een grote tennisbelofte bij een prestigieuze club. Alles in Julies leven staat in het teken van tennis. Wanneer de coach die haar naar de top kan brengen plotseling geschorst wordt en er een onderzoek wordt gestart, worden alle spelers van de club aangemoedigd om hun verhaal te vertellen. Maar Julie beslist te zwijgen…

Het titelpersonage in Julie Zwijgt wordt gespeeld door nieuwkomer en tennisspeler Tessa Van den Broeck. Belangrijke bijrollen zijn er voor Koen De Bouw, Ruth Becquart, Pierre Gervais, Sofie Decleir, Tijmen Govaerts, Claire Bodson en Laurent Caron.

Ruth Becquart schreef samen met Leonardo van Dijl het scenario voor de film, achter de schermen werkten o.a. DOP Nicolas Karakatsanis (Cruella, I Tonya), monteur Bert Jacobs (Zillion, De dag) en componist Caroline Shaw (Bombshell, Fleishman Is in Trouble) mee.

Leonardo van Dijl won in 2015 een VAF Wildcard met zijn eindwerk aan LUCA School of Arts. Met zijn VAF Wildcard maakte hij voor productiehuis De Wereldvrede de korte fictiefilm Stephanie, die in 2020 geselecteerd werd voor de Kortfilmcompetitie van de Officiële Selectie van het Festival van Cannes en nadien o.a. te zien was op de filmfestivals van Toronto en San Sebastian.

Related posts