Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ANTOINETTE DANS LES CÉVENNES
ANTOINETTE DANS LES CEVENNES (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

ANTOINETTE DANS LES CÉVENNES 

De in Orléans geboren Franse actrice Laure Calamy brak door met haar glansrol in de populaire televisieserie Dix Pour Cent. In Justine Triets schitterende thriller Sibyl viel ze op als de oudere zus van de Brusselse schone Virginie Efira en in Dominik Molls spannende mozaïekprent Seules Les Bêtes trok Calamaty ook al de lakens naar zich toe. Dat ze bij onze zuiderburen geliefd is en tot het uitgelezen kransje van rijzende topactrices behoort, begrijp je beslist als je haar aan het werk ziet in de vakantiekomedie Antoinette Dans Les Cévennes waar ze de overige cast gewoonweg het nakijken geeft (het leverde haar trouwens de César voor Beste Actrice op).

Lerares Antoinette wacht al maandenlang geduldig en vurig op de zomer én de belofte van een romantisch weekje weg met haar collega en geliefde Vladimir. Maar wanneer deze hun vakantie op het laatste nippertje afblaast om met zijn vrouw en dochter in de Cevennen te gaan rondtrekken, moet Antoinette niet lang nadenken: ze gaat hem achterna! Eenmaal aangekomen wacht echter geen Vladimir, maar enkel Patrick: een koppige ezel die haar zal vergezellen op haar bijzondere onderneming.

LAURE CALAMY in ANTOINETTE DANS LES CEVENNES (c) The Movie Database (TMDB)
LAURE CALAMY in ANTOINETTE DANS LES CEVENNES (c) The Movie Database (TMDB)


Antoinette Dans Les Cévennes is de verfilming van Travels With A Donkey In The Cévennes van de Schotse schrijver Robert Louis Stevenson, de man die eveneens de wereldberoemde boeken Treasure Island en Strange Case Of Dr. Jekyll And Mr. Hyde op zijn naam heeft staan. Noem Travels With A Donkey In The Cévennes zonder blozen maar een jeugdzonde van Stevenson.

Regisseuse Caroline Vignal (Les Autres Filles) bewerkte persoonlijk Stevensons triviaal reisverhaal tot een typische Franse praat-, farce-, misverstandenkomedie à la campagne met gelukkig veel fotografische aandacht voor de prachtige Centraal Massief-streek in het zuiden van Frankrijk. Laure Calamy is in de zomerse kleren van het amoureuze ‘slachtoffer’ écht hilarisch en dat leidt in Antoinette Dans Les Cévennes tot een luchtige, speelse, sfeervolle en vooral bevrijdende zoektochtkomedie. Een vreugdevol doch snel vergeten traktaat.


Genre: komedie
Jaar: 2020
Regisseur: Caroline Vignal
Cast: Laure Calamy, Benjamin Lavernhe, Olivia Côte, Marc Fraize
Land : Frankrijk
Speelduur: 97 minuten

Related posts