Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Abigail
ABIGAIL (c) Sony Pictures Belgium
Bioscoop

Abigail 

De Amerikaanse cineasten Tyler Gillett en Matt Bettinelli-Olpin bliezen met enig succes de Ghostface-franchise nieuw leven in met Scream (V) en Scream VI. Maar beide regisseerden ook Ready Or Not, een donkere, komische splatterhorrorprent uit 2019. Ook met hun meest recente film Abigail waait er een nieuwe wind in één van de populairste subgenres van de horrorfilm.

Abigail, een klein schattig meisje die eveneens ballerina is, wordt door een groep criminelen ontvoerd, om zo losgeld te eisen van haar vader die een belangrijk figuur binnen de onderwereld is. Wat voor de bende misdadigers een fluitje van een cent zou moeten zijn ontaardt al vlug in een strijd op leven en dood wanneer ze de nacht doorbrengen, met hun kostbare ruilmiddel, in een verlaten herenhuis. Achter het onschuldig snoetje van Abigail schuilt er immers een bloeddorstig monster.

Abigail
ABIGAIL (c) Sony Pictures Belgium

De parel van deze slasher is de 15-jarige Ierse actrice Alisha Weir als Abigail, die je eerder dit jaar reeds kon zien in Wicked Little Letters van Thea Scharrock. Ze heeft duidelijk de grootste lol op de set en dit zou weleens haar bekendheid een fameuze boost kunnen geven. Bij de criminelen van dienst zien we Dan Stevens, die we kennen uit de psychologische thriller The Guest, als Frank, de zelfverklaarde leider van de bende. Tevens was het leuk om ook Kevin Durand nog eens aan het werk te zien, een acteur die bij deze recensent in het filmgeheugen gegrift staat als één van de sullige bikers uit het komische Wild Hogs uit 2007.

Abigail
ABIGAIL (c) Sony Pictures Belgium

De fun in Abigail begint wanneer de gangsters ontdekken dat ze opgesloten zitten in het herenhuis dat hermetisch op slot gaat. Dit doet ons terugdenken aan de fantastische twist uit Robert Rodriguez-film From Dusk Till Dawn van bijna 30 jaar geleden. De bloederige kills zijn om de duimen en vingers bij af te likken. De levenloze, half opgepeuzelde lichamen stapelen zich op wanneer de personages één voor één te prooi vallen aan de bloeddorst van vampieren. Voeg daar nog het leuke ballerinagegeven aan toe en je krijgt een verfrissende slasher.

Wij raden dus volmondig aan je pak look bij de hand te nemen, je potlood te voorzien van een scherpe punt, je neer te ploffen in een bioscoopstoel en te genieten. O ja, het is aan te raden om een veiligheidsbril op zak te hebben bij de zoektocht en het uitroeien van deze monsters omwille van de explosiviteit! Een leuk extraatje tijdens de Horror Night in de Kinepolis was de inleiding van het Razor Reel Flanders Film Fest met een bijhorende quiz en kortfilm.

Genre: Horror, Thriller
Jaar: 2024
Regisseur: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Cast: Alisha Weir, Dan Stevens, Melissa Barrera, Kevin Durand
Land: Ierland, USA, Canada
Speelduur: 109 Minuten

Related posts