Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Rebel ook in Amerikaanse zalen
LUBNA AZABAL (c) (c) The Movie Database (TMDB)
België boven

Rebel ook in Amerikaanse zalen 

Rebel, de laatste film van Adil & Bilall, is opgepikt voor distributie in Noord-Amerika en Canada door Yellow Veil Pictures. Yellow Veil is een in New York & Los Angeles gevestigde filmdistributeur die zich concentreert op festival-favorieten op de grens tussen commerciële en art-house cinema.


“We zijn enorm blij dat Yellow Veil Pictures Rebel, onze meest persoonlijke film, naar de Amerikaanse zalen zal brengen. We staan nu op het punt om Bad Boys Ride or Die te draaien, en zetten dit najaar onze schouders onder de release daar!” aldus een enthousiaste Adil & Bilall.


Joe Yanick, mede-oprichter van Yellow Veil Pictures zegt: “Adil en Bilall namen wat ze in Hollywood leerden en brachten het terug naar pure art-house cinema om een onvergetelijke ervaring te creëren die we niet kunnen wachten om met het Amerikaanse publiek te delen. Als er zoiets bestaat als een blockbuster-art-house film, dan is Rebel het zeker.”


Rebel volgt het verhaal van Kamal. Hij besluit zijn leven te beteren en verlaat België om oorlogsslachtoffers in Syrië te helpen. Maar eens aangekomen wordt hij al snel gedwongen om zich bij een gelovige militie aan te sluiten en zit hij vast in Raqqa. Ondertussen wordt zijn jongere broer Nassim thuis in Brussel een gemakkelijke prooi voor radicale rekruteerders, die hem beloven hem te herenigen met zijn grote broer. Hun moeder, Leila, vecht om het enige wat ze nog heeft te beschermen: haar jongste zoon.

Related posts