Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE HUNTING PARTY
THE HUNTING PARTY (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THE HUNTING PARTY 

Simon Hunt, een Amerikaanse has been top-oorlogsreporter, zoekt eerherstel. Samen met zijn oude gabber, cameraman Duck en Benjamin, een beginnende journalist, waagt hij zijn kans in Bosnië-Herzegovina. Totaal illegaal trekt het nieuwsgeile trio de bedreigende Servische bergen in. Hun streefdoel is het klissen van de door de overheid gezochte- en koelbloedige oorlogscrimineel Radovan Karadzic, bijgenaamd ‘The Fox’. Wanneer het drietal wordt aanzien als een CIA-team, de VN-waarnemers niet neutraal blijken te zijn en de plaatselijke bevolking Karadzic door dik en dun steunt, stapelen de moeilijkheden zich op. Met veel moed, lef, geluk en een overdreven dosis poeha hopen ze alsnog te slagen in hun gevaarlijke ‘missie’.

THE HUNTING PARTY (c) The Movie Database (TMDB)
THE HUNTING PARTY (c) The Movie Database (TMDB)


The Hunting Party is gebaseerd op de ietwat vreemde belevenissen van een groepje (echt bestaande) journalisten en een artikel in de ESQUIRE van verslaggever Scott Anderson. Scenarist en regisseur Richard Shepard (de specialist van tv-series en lowbudget films zoals The Linguini Incident en The Matador) slaagt er in om in zijn eerste grote langspeelfilm een perfecte balans te etaleren tussen een harde actiekraker en een politiek geëngageerd drama zonder er de relativerende zin voor humor bij te vergeten.

Wie genoten heeft van pakweg David O’ Russels Three Kings zal zeker niet op zijn honger blijven in The Hunting Party. Bovendien acteren Richard Gere en Terrence Crash Howard op hoog en vooral geloofwaardig niveau. Ook Ljubomir Kerekes, een aanbeden tv-icoon in Kroatië, is bijzonder overtuigend als de inslechte oorlogsmisdadiger. Jesse Eisenberg vult het acteursduo sterk aan. Leuk daarenboven zijn de cameo’s van Diane Kruger en James Brolin, alias Mr. Barbara Steisand en jawel, de vader van Josh Brolin en schoonvader van Diane Lane. Daarnaast is The Hunting Party technisch sterk, is de widescreenfotografie vaak indrukwekkend en is de muziekscore voortreffelijk. Kortom: een onderhoudende hommage aan de ‘veldwerkers’ en een niet verkeerd te interpreteren satire.

Genre: actie, thriller, oorlog
Jaar: 2007
Regisseur: Richard Shepard
Cast: Terrence Howard, Richard Gere, Jesse Eisenberg, Ljubomir Kerekeš, Kristina Krepela
Land: USA
Speelduur: 101 minuten

Related posts