Subscribe Now
Trending News

Blog Post

HOUSE OF WAX
HOUSE OF WAX (c) The Movie Database TMDB)
Flashback

HOUSE OF WAX 

Een film met Paris Hilton! Dat alleen is meer dan reden genoeg om die geen enkele kans te gunnen. Waag je toch de zet, dan heb je na anderhalf uur wel geen andere blik op la Hilton – hoewel ze hiervoor een eremedaille voor durf verdient – maar House Of Wax is beter dan je wellicht vermoedt. Destijds compleet verguisd en ook twee decennia later vind je niemand die hiervoor het woord “meesterwerk” in de mond zal nemen, toch heeft deze horrorprent een zekere cultstatus in de horrormiddens bereikt met als passend etiket “het was toch zo slecht niet als we toen dachten”.

Na haar rol in Nine Lives – ook al een horrortitel – kreeg Hilton via House Of Wax een nieuwe kans om zichzelf te bewijzen als scream queen. De rest van de cast mag dan wel volledig rondom haar zijn opgebouwd, toch speelt ze een eerdere kleine rol waarvoor ze (wat onterecht) een Razzie kreeg. Het is maar hoe je het bekijkt. Hilton is wel een belabberde actrice, maar je vindt met gemak erger.

HOUSE OF WAX (c) The Movie Database TMDB)
HOUSE OF WAX (c) The Movie Database TMDB)

Deze film uit 2005 was er eentje uit de Dark Castle Entertainment-stal, het bedrijf van Joel Silver en Robert Zemeckis. Deze studio legde zich vooral toe op remakes van oude klassiekers. Na House on Haunted Hill en Thir13en Ghosts van William Castle vond men dat men ook wel iets kon doen met een wassen museum door zich losjes te baseren op zowel Mystery of the Wax Museum van Michael Curtiz uit 1933 als House of Wax van André De Toth uit 1953.

De film begint net zoals zo veel andere horrorprenten dat doen. Zes jongelui raken verdwaald, waardoor ze genoodzaakt zijn om te overnachten in de middle of nowhere. In een horrorfilm loopt helaas zoiets nooit goed af. Er gaat iets mis met één van de twee auto’s waardoor ze gedwongen zijn om naar het nabijgelegen dorpje een herstelstuk te zoeken. Ze vinden er wel een garage, maar tevens een vreemd museum van wassen beelden.

Op een paar scènes die best wel gortig zijn is de film niet echt creepy, maar dat is nu eenmaal typisch voor dit soort horrorfilms uit de nillies die het grote publiek wilden bereiken. De regie is matig, maar het is duidelijk dat Jaume Collet-Serra, die later ook nog The Shallows en Orphan zou draaien, van horror houdt en met zo’n man aan roer levert dat een ietwat voorspelbare, maar toch genietbare slasher op.

Genre: horror, slasher
Jaar: 2005
Regisseur: Jaume Collet-Serra
Cast: Elisha Cuthbert, Chad Michael Murray, Brian Van Holt, Paris Hilton, Jared Padalecki, Jon Abrahams, Robert Richard
Land:  USA
Speelduur: 113 minuten

Related posts