Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE WATCH
THE WATCH (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THE WATCH 


Films met Ben Stiller bekijk je niet meteen voor de artistieke waarde ervan, maar af en toe levert dat wel een grappige film op. Helaas maken tien geslaagde grappen – en ook dat is discutabel – nog geen goede film en daar is The Watch een perfect voorbeeld van. Gemaakt door Akiva Schaffer die zich vooral bezighoudt met het schrijven van de teksten voor Saturday Night Live.

Een man die dus best wel weet wat zijn publiek nodig heeft om zich te bescheuren van het lachen, ook al graait hij in de gebruikelijke pis- en kakhumor vaak zelfs met een fout (zelfs ronduit racistisch) toontje die nu niet meer door de beugel zou kunnen, maar we schrijven dan ook 2012 wat niet eens zo lang geleden is, maar wel voor Hollywood-standaarden.

Het verhaal is te dwaas voor woorden. In een supermarkt die gerund wordt door Evan Trautwig (Ben Stiller) wordt een nachtwaker die er tijdens zijn dienst het zijne van neemt op gruwelijke wijze vermoord wordt. Niemand van het stadje – maar de kijker wel – weet dat de moordenaar een alien is. De politie tast in het duister en steekt de zaak in de doofpot. Evan trekt zijn stoute schoenen aan en ronselt wat moedige mannen om een vigilanteteam te vormen die het verder doden in Glenview kan stoppen. Het is roeien met de riemen die hij krijgt want één voor één zijn het nietsnutten.

Bouwvakker Bob is een ongecontroleerd feestvarken, en vertolkt door Vince Vaughn die er geen enkele moeite mee heeft om Ben Stiller naar huis te spelen. Ben Stiller is gewoon Ben Stiller. Niet echt irritant, maar de man is gewoon niet grappig genoeg en dat wordt in The Watch nog maar eens pijnlijk onderstreept.

Jonah Hill is het dikkerdje Franklin die er heel zijn leven van droomde om politieagent te worden maar nooit slaagde in zijn tests en daardoor gefrustreerd rondloopt. Hoewel over de top is Hill best te genieten. Door deze film te aanvaarden moest Jonah een tamelijk grote rol in Quentin Tarantino’s Django Unchained aan zijn neus voorbij laten gaan, en nadien genoegen nemen met (jawel!) een cameo.

Ten slotte is er nog de gedistingeerde Jamarcus – zo lijkt het toch op het eerste gezicht – en degelijk vertolkt door de bij ons wat minder bekende Richard Ayoade. Zo lang de vigilantes geen weet hebben van de buitenaardse wezens valt de komedie enigszins mee en moet je – of je dat nu wil of niet – geregeld schaterlachen, maar eens daarna wordt het een gortige (bijna oncontroleerbare en vooral te geforceerde) boel die vrij vlug op de zenuwen werkt.

GENRE: komedie
JAAR: 2012
REGISSEUR: Akiva Schaffer
CAST: Ben Stiller, Vince Vaughn, Jonah Hill, Richard Ayoade, Rosemarie DeWitt
LAND : USA


Related posts