Subscribe Now
Trending News

Blog Post

CHIARA MASTROIANNI VERTOLKT HAAR EIGEN VADER IN MARCELLO MIO
Marcello Mastroianni en Jeanne Moreau in La Notte (c) IMDB Pro
Nieuws

CHIARA MASTROIANNI VERTOLKT HAAR EIGEN VADER IN MARCELLO MIO 

Christophe Honoré’s komedie Marcello Mio is één van de meest intrigerende films die dit jaar in de race zit voor de Palme d’Or van het Filmfestival van Cannes.

De film valt samen met de honderdste geboortedag van de iconische acteur Marcello Mastroianni in 1924 en verkent iconische momenten uit zijn leven en films door de figuur van Chiara Mastroianni, de dochter van Marcello Mastroianni en Catherine Deneuve, die op een zomer, wanneer haar eigen leven in beroering is, tegen zichzelf zegt dat ze liever het leven van haar vader zou leiden. Ze kleedt zich als hem, spreekt als hem en wel met zo’n kracht dat de mensen haar “Marcello” beginnen te noemen.

Mastroianni levert een knappe prestatie door haar vaders personage en uiterlijk over te nemen. Christophe Honoré en Chiara Mastroianni werkten eerder samen aan On A Magical Night (Chambre 212) die in première ging in de Un Certain Regard-sectie en waar Mastroianni won als beste actrice. Het is Honoré’s derde keer dat hij in de hoofdcompetitie zit, na Love Songs in 2007 en Sorry Angel in 2018.

Related posts