Subscribe Now
Trending News

Blog Post

LAST DANCE
Flashback

LAST DANCE 

15 minuten, meer hebben de Britten Danny Gibbons en Alex Scott niet nodig om je de stuipen op het lijf te jagen, en dat vond ook de jury van het Filmfestival van Sitges – al decennia één van de toonaangevende genrefestivals – die deze kortfilm de begeerde Méliès d’Or-prijs schonk.

De kortfilm werd gemaakt met het luttele bedrag van 800 dollar, ook al zie je dat geen seconde. Integendeel, de twee regisseurs vinden hun spitsvondigheid in iets zoals een radio die plots aanslaat en een creepy crooner laat horen. Al duizend keer gedaan, zoveel is waar, maar het blijft wel nog steeds werken!

De pineut van dienst is Daisy, vertolkt door Shian Denovan die ondertussen met de thriller Bite al haar eerste rol in een langspeelfilm op zak heeft. De jonge vrouw denkt dat het een goed idee is om ’s avonds via het park een kortere weg naar huis te nemen. Onnodig te zeggen dat dit in thrillers nooit aan te raden is.

Eens je de vreemde creatuur van Philip Gyford ziet opduiken, een engerd waarvan je hoopt dat hij nooit je pad zal kruisen, weet je meteen waarom de titel van deze kortfilm zo fataal klinkt. Als crewlid van titels als Venom: Let There Be Carnage en binnenkort Indiana Jones and the Dial of Destiny weet Danny Gibbons zeer goed wat hij moet doen om de kijker op het puntje van zijn stoel te houden, en met Last Dance levert hij een fijne ontdekking af die doet denken aan de stijl van Alex Garland, en beslist een kwartiertje van je leven waard is.


GENRE: kortfilm, thriller, horror
JAAR: 2020
REGISSEUR: Danny Gibbons, Alex Scott
CAST: Shian Denovan, Phil Gyford
LAND : GROOT-BRITTANNIE


Related posts