Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE AMAZING SPIDER-MAN
ANDREW GARFIELD in THE AMAZING SPIDER-MAN (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THE AMAZING SPIDER-MAN 

Laten we van meet af duidelijk zijn: The Amazing Spider-Man is geen vervolg op Sam Raimi’s uiterst succesvolle spandex-trilogie, maar een loepzuivere reboot van het oude pilootverhaal! Regisseur Marc Webb (over een toepasselijke naam gesproken), houdt de actieadepten aanvankelijk aan het ‘lijntje’ om de hoofdpersonages opnieuw te kunnen introduceren, maar daarna trekt hij het blik vol spannende actie en overweldigende speciale effecten, gul open.

Als reminder: Peter Parker is een timide knaap die kickt op niet coole zaken. Sinds de mysterieuze verdwijning van zijn ouders, woont hij in bij zijn zachtmoedige oom en tante. Hij is op zoek naar zichzelf en wordt smoorverliefd op Gwen Stacy, een snoezige klasgenote met de juiste vormen. Samen beleven ze een warrige coming-of-age-periode. Peter wil weten waarom zijn ouders hem hebben achtergelaten en vangt een gedreven zoektocht aan. Hij ontmoet een gemuteerde dokter, wordt gebeten door een radioactieve spin waardoor hij bijzondere krachten ontwikkelt en vangt de strijd aan met The Lizard, een sardonische hagedis. Kan Peter zijn persoonlijke problemen bedwingen? Ontpopt hij zich tot superheld? Redt hij de bevolking van de dreigende letale ondergang? Duidelijke antwoorden op deze cruciale vragen krijg je van ons lekker niet! 

The Amazing Spider-Man is een opwindende reboot van de geliefde superheldensaga, die een frisse kijk biedt op het verhaal van de iconische webslingeraar. Regisseur Marc Webb levert een avontuur af die zowel fans van het origineel als nieuwkomers zal bekoren. Andrew Garfield schittert als de nieuwe Peter Parker. Zijn vertolking is charismatisch en ontroerend, waardoor de kijker zich gemakkelijk met hem kan identificeren. Emma Stone voegt een nieuwe dimensie toe aan het personage van Gwen Stacy, Peters love interest, met haar sterke en intelligente vertolking. De chemie tussen Garfield en Stone spat van het scherm en geeft de film een emotionele diepte die ontbreekt in veel andere superheldenfilms.

EMMA STONE in THE AMAZING SPIDER-MAN (c) The Movie Database (TMDB)
EMMA STONE in THE AMAZING SPIDER-MAN (c) The Movie Database (TMDB)

De actiescènes zijn spectaculair en adembenemend, met verbluffende visuele effecten die de kijker meeslepen in het avontuurlijke leven van Spider-Man. De film barst van de energie en de opwinding, en houdt het tempo hoog van begin tot eind. Mooi meegenomen is dat hier de nadruk wordt gelegd op het menselijke aspect van het personage. Peter Parker is geen onfeilbare superheld, maar een kwetsbare en imperfecte jongeman die worstelt met zijn eigen demonen. Dit geeft de film een diepgaande emotionele resonantie die het verhaal nog meeslepender maakt.

Al met al is The Amazing Spider-Man een fantastische toevoeging aan het superheldengenre, die het originele verhaal nieuw leven inblies met frisse ideeën en een boeiende cast. Zelfs arachnofoben kunnen niet kniezen over de spectaculaire fotografie, de psychologisch en emotioneel sterk onderbouwde karakters, de opzwepende soundtrack, de goed getimede en spittante humor, de perfecte casting en de kwalitatieve mix van verhaal, actie, design en drama. Kortom, slinger snel naar dit verbluffend en overheerlijk vermaak. 

Genre: superhelden, avontuur
Jaar: 2012
Regisseur: Marc Webb
Cast: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Denis Leary, Campbell Scott, Irrfan Khan, Martin Sheen, Sally Field
Land: USA
Speelduur: 136 minuten

Related posts