Subscribe Now
Trending News

Blog Post

FFG Talkies #38 – Michael De Cock
MICHAEL DE COCK (c) Bart Baevegems
Podcast

FFG Talkies #38 – Michael De Cock 

Auteur, acteur, regisseur-theatermaker, scenarist en zoveel meer. Michael De Cock is een referentie in de Belgische cultuurwereld. Sinds 2016 tekent hij het artistiek beleid uit van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel, de stad waar hij ook zijn acteursopleiding volgde. Daarvoor was hij tien jaar lang directeur van ‘t Arsenaal in Mechelen. Kijkers kennen hem ongetwijfeld van zijn rollen in Thuis, Flikken en De 16, maar als auteur en theatermaker komt hij helemaal tot leven. In 2023 verscheen zijn meest recente boek, Alleen verbeelding kan ons redden. Als scenarist heeft hij al meerdere malen zijn theaterstukken of boeken herwerkt voor het grote scherm. In 2016 verfilmde Cecilia Verheyden het stuk Achter de wolken. Twee jaar later bracht Dorothée van den Berghe zijn boekenreeks Rosie & Moussa naar de cinema’s, waarna de filmmaker nogmaals met De Cock samenwerkte voor de filmversie van Aller/Retour (2023).

Related posts