Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE MOD SQUAD
THE MOD SQUAD (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

THE MOD SQUAD 

Hoe verpruts je het best door pure onkunde een film met een sterrencast? Het passende antwoord hierop heb je met The Mod Squad uit 1999, een misdaadkomedie die geen kat zich blijkt te herinneren en geïnspireerd is op de gelijknamige Amerikaanse misdaadserie met Michael Cole en Clarence Williams III, die op het einde van de jaren 60 op de beeldbuis liep. Bij ons nauwelijks bekend en dus zat er niemand te wachten op deze hedendaagse insteek, maar ook in de VS waar de serie bij heel wat mensen nog wel nog een belletje deed rinkelen, werd deze actiefilm door pers als publiek tot brandhout gereduceerd.

De film volgt Julie Barnes (Claire Danes), Pete Cochran (Giovanni Ribisi) en Lincoln Hayes (Omar Epps), drie minderjarige delinquenten die een gevangenisstraf kunnen ontlopen als ze instemmen met de opdracht om undercoveragent te worden. Het politiekorps van Los Angeles heeft het helaas niet zo begrepen op de nieuwe rekruten, maar ze worden wel beschermd door kapitein Adam Greer (Dennis Farina).

THE MOD SQUAD (c) The Movie Database (TMDB)
THE MOD SQUAD (c) The Movie Database (TMDB)


Het grootste probleem van The Mod Squad is dat regisseur Scott Silver (best bekend als scenarioschrijver van The Fighter en Joker waarvoor hij Oscar-nominaties ontving)  te veel kiest voor een flashy aanpak die doet denken aan wat McG in dezelfde periode deed met de reboot van Charlie’s Angels. Een mager, wankel verhaal dat moet teren op de knipogen naar het origineel. Wat destijds enigszins lukte met de drie dames, faalt compleet met The Mod Squad. Daarbovenop is Giovanni Ribisi compleet onuitstaanbaar en worden de 90 minuten een veel te lange, en vooral tenenkrommende zit. Claire Danes (eerst werd aan Sarah Michelle Gellar en Milla Jovovich gedacht) is wel sexy, maar daarmee is ook alles gezegd. Het enige wat overblijft in deze veel te voorspelbare film is de korte rol van Dennis Farina, een ex-agent die vaak getypecast werd als gangster of politieagent, maar daarmee alleen red je de film niet van een fatale ondergang.


Genre: actie
Jaar: 1999
Regisseur: Scott Silver
Cast: Claire Danes, Giovanni Ribisi, Omar Epps, Dennis Farina, Josh Brolin, Steve Harris, Michael Lerner
Land: USA
Speelduur: 92 minuten

Related posts