Subscribe Now
Trending News

Blog Post

FOKKE TIPT NIET: FOKKE’S FILMFLOPS
THE HUNGER GAMES: THE BALLAD OF SONGBIRDS & SNAKES (c) The Movie Database (TMDB)
Fokke tipt

FOKKE TIPT NIET: FOKKE’S FILMFLOPS 

Er is een overaanbod aan films en reeksen op al die streaming diensten. Iedereen irriteert je met het volgende wat je gezien moet hebben (ja, ik heb Baby Reindeer gezien, ja). Ik ga nu het tegenovergestelde doen. Ik geef je een aantal films die je absoluut niet moet gezien hebben. Ik geef mijn ongenuanceerde en persoonlijke mening over de kakfilms. Ik bekijk die onzin zodat jij het niet meer hoeft te doen.

 
THE HUNGER GAMES: THE BALLAD OF SONGBIRDS & SNAKES  (bekijk dit niet op dvd)

Weet je wat een slecht idee is? Een prequel. Weet je wie dat ooit heel slecht gedaan heeft? George Lucas! Wat doet deze film? De Star Wars-prequels bijna letterlijk kopiëren. Blonde slechtgezinde gast wordt verliefd en wordt dan later de slechterik. Dit ding is nog slechter dan de Star Wars-prequels. Ik wist zelfs niet dat dat kon. En hoe maak je een film nog slechter? Door er te veel liedjes in te steken. Dat probeerde George ook in Return of the Jedi, maar hier gaan ze nog meer overboord. Een paar dingen werden ook overduidelijk:  Sneeuwwitje (Rachel Zegler) is geen Jennifer Lawrence, Tom Blyth is geen jonge Donald Sutherland en Snow is zeker geen Darth Vader. Kijk naar het origineel.



LAMBORGHINI: THE MAN BEHIND THE LEGEND (bekijk dit niet op Prime)

Ik wil heel graag die Michael Mann-film met Adam Driver over Ferrari zien. In aanloop daarvan zag ik dit. Dat had ik beter niet gedaan. Ik vind Crossbones (Frank Grillo) een leuke kerel, maar deze film is helmaal niks. Ik heb ‘em net gezien en ben alles vergeten. Blijkbaar kan een film over een snelle, mooie auto heel saai, traag en vervelend zijn.  Ik heb nu zelfs geen zin meer  om die Ferrari-film te gaan kijken.


NEXT GOAL WINS (bekijk dit niet op Disney+)

Hele matige remake van een leuke documentaire door een regisseur die zichzelf leuker en belangrijker vindt dan het onderwerp. Kan iemand even tegen Taika Waititi gaan zeggen dat hij zijn hoofd uit zijn eigen reet moet halen? Hij heeft het personage van Thor al  naar de klote gehaald, hij probeerde van Hitler een leuke ingebeelde vriend te maken en nu maakt hij een mooi, echt gebeurd, verhaal kapot.  Het had een inspirerende film moeten zijn over die slechte voetbal ploeg uit Samoa die nog nooit kon scoren. Deze film is nog slechter dan de ploeg en Waititi zijn scoordrang staat alles in de weg. Zelfs de altijd geweldige Magneto (Michael Fassbender) kon deze film niet redden. Kijk de documentaire met dezelfde titel uit 2014.


LOVER, STALKER KILLER (bekijk dit niet op Netflix)

Elke true crime docu begint met een 911-gesprek. Deze dus ook. Ja, maar deze heeft een twist! Een twist? Nee hoor. Die zogenaamde twist voel je van mijlenver aankomen. Ik ben blijven kijken omdat ik dacht dat de echte twist nog moest komen. Maar die kwam natuurlijk niet. Ik ben er helemaal klaar mee. Fuck True Crime. De dader heeft het gedaan.

Related posts