Subscribe Now
Trending News

Blog Post

THE IDEA OF YOU
THE IDEA OF YOU (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)
Streaming

THE IDEA OF YOU 

Op liefde staat geen leeftijd. Dat is de rode draad van The Idea of You. Gebaseerd op het gelijknamige boek volgen we Solène, een veertigjarige gescheiden moeder die haar 16-jarige dochter meeneemt naar Coachella. Wanneer ze zich per ongeluk vergist van WC-wagon belandt ze eigenlijk in de trailer van de 24-jarige Hayes Campbell, de leadzanger van de beroemde boyband August Moon. De twee kunnen hun liefde voor elkaar dan ook niet lang verbergen, maar hoe de buitenwereld gaat reageren op hun verboden liefde is nog maar het begin van de drama. Houdt hun liefde stand of laten ze zich toch meeslepen door de meningen om hen heen?

THE IDEA OF YOU (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)

Met een actrice als Anne Hathaway kan je eigenlijk nooit iets mis doen. Bij iedere rol die ze speelt geeft ze steeds het beste van zichzelf en dat is bij The Idea of You niet anders. Met haar onschuldige charme speelt ze een verliefde vrouw die er naar smacht om gelukkig te zijn, maar toch ook geconfronteerd wordt met haar niet zo jonge leeftijd meer. Uiteraard duurt het even vooraleer ze de muur om zichzelf verliest en effectief haar gevoelens en emoties begint te uiten.

Hathaway wist duidelijk wat er van haar verwacht werd. Haar jonge romance wordt gespeeld door Nicholas Galitzine. Hij zet een karakter neer die op momenten te zelfzeker overkomt en met zijn vele tatoeages en wannabe-rockgehalte zich net iets te veel wil spiegelen aan Harry Styles.

Galitzine kan je kennen uit het recente Bottoms of Cinderalla uit 2021. Een link die hij deelt met Anne Hathaway die in 2004 te zien was in Ella-Enchanted. De chemie tussen de twee werkt en komt spannend over gedurende het eerste uur van de film. Na de tweede akte, waar natuurlijk alle drama in terecht is gekomen, begint dit echter te wankelen en durft het zelfs als een kaartenhuisje in elkaar te zakken. Waardoor de film zelf een tikkeltje langdradig aanvoelt.

THE IDEA OF YOU (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)

Is dit dan te wijten aan hun acteerprestaties? Aan het verhaal? Of toch eerder aan de regisseur? Dat laten we voorlopig in het midden. De regie viel namelijk in handen van Michael Showalter. Die bewees in het verleden al dat hij komische, romantische films kon maken die soms wat wankel en gemaakt aanvoelden. Denk dan maar aan The Big Sick of The Lovebirds. Om je maar een beeld te schetsen. Ook het einde van de film is anders dan die in het boek. Was dit effectief Showalter zijn keuze of zat de studio er voor iets tussen?

Toegegeven, The Idea of You had meer potentieel kunnen hebben, maar heeft ons toch kunnen smaken. Michael Showalter brengt opnieuw een romantisch verhaal die snel in de vergeetput zal belanden, maar jouw aandacht toch trekt wanneer je hem bekijkt. Met een liefdevolle Anne Hathaway en een amusante eerste akte kan The Idea of You een leuke film zijn om samen met jouw partner tijdens date night thuis te bekijken. Het is maar een idee natuurlijk.

Genre: komedie, romantiek
Jaar: 2024
Regisseur: Michael Showalter
Cast: Anne Hathaway, Nicholas Galitzine, Ella Rubin
Land: USA
Speelduur: 116 minuten

Related posts