Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ROGER CORMAN, DE KONING VAN DE B-FILMS, IS NIET MEER
Nieuws

ROGER CORMAN, DE KONING VAN DE B-FILMS, IS NIET MEER 

Roger Corman, de filmmaker die bekend staat als de koning van de B-films is op 98-jarige leeftijd overleden. De Oscar-winnende regisseur en producent van films als The Wasp Woman uit 1959 en The Little Shop of Horrors uit 1960 overleed op donderdag 9 mei in zijn huis in Santa Monica.

“Hij was gul, openhartig en vriendelijk voor iedereen die hem kende”, zei Cormans dochter Catherine Corman in een verklaring aan Associated Press. “Toen hem werd gevraagd hoe hij herinnerd wilde worden, zei hij: ‘Ik was een filmmaker, gewoon dat.'”

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat Corman, Joe Dante en Brad Krevoy samen zouden werken aan Little Ship of Halloween Horrors, een reboot van Cormans cultklassieker.

Corman, die de carrière van Jack Nicholson, Martin Scorsese en Robert De Niro op gang bracht, regisseerde meer dan 70 films en produceerde er meer dan 300 tijdens zijn productieve carrière van zeven decennia. Hij staat ook bekend om cultfilms als The Masque of the Red Death, Death Race 2000 en Piranha. Hij was de jongste filmmaker ooit die een retrospectieve kreeg in de Cinematheque Francaise en hij heeft Lifetime Achievement Awards gekregen van meer dan 40 filmfestivals. Corman kreeg een Ere-Oscar in 2009.

Related posts