Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ON THE ROAD
ON THE ROAD (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

ON THE ROAD 

De Braziliaanse cultregisseur Walter Salles (Central Do Brasil, Abril Despedaçado, Linha De Passe) heeft het in de vingers om vuistdikke cultromans naar het grote doek te transponeren. In 2004 sloeg hij de filmwereld met verstomming met The Motorcycle Diaries, het adembenemende reisverhaal van de avontuurlijke Ernesto Guevara in zijn pre-icoonstatus van oerguerrillero Che.

Anno 2012 is hij er, na acht jaar zwoegen, in geslaagd om Jack Kerouacs On The Road, de officieel onverfilmbaar verklaarde doch ultieme kroniek van de legendarische Beat Generation, om te toveren tot een historisch accurate, boeiende en bijzonder interessante roadmovie.

KRISTEN STEWART in ON THE ROAD (c) The Movie Database (TMDB)
KRISTEN STEWART in ON THE ROAD (c) The Movie Database (TMDB)


De story? Na de dood van zijn vader ontmoet de would be-auteur Sal Paradise de subversieve Dean Moriarty, een drugaddict, ladykiller, jailbird en eega van Marylou, een heel autonome girl met power. Het klikt meteen tussen de bohemiens want ze spugen zowat op alles. De sociale outlaws willen nieuwe horizonten verkennen, finale vrijheid en lust for life consumeren. Het dynamische trio vertrekt op roadtrip doorheen het onstuimige en ruige Amerika van de eind jaren veertig. Tijdens hun queeste die doordrenkt is van seks, drugs en veel jazz, ontmoeten ze losers die verderf, eenzaamheid en ontgoocheling in hun kielzog zeulen. Het turbulente driespan ontnuchtert en crasht.

On The Road is een fascinerende, swingende, zintuiglijke, charismatische en literatuur getrouwe retrotrip die aanlokkelijk mooi is gefotografeerd, magistraal is geregisseerd, boordevol prachtige scènes steekt, aanstekelijke sfeer uitademt en beat-sterk vertolktwordt  door bevlogen jonge acteurs zoals Kristen Stewart. Een opmerkelijke kroniek over levensgenieters ‘On The Road’ to nowhere.

Genre: drama, roadmovie
Jaar: 2012
Regisseur: Walter Salles
Cast: Sam Riley, Garrett Hedlund, Kristen Stewart, Viggo Mortensen, Amy Adams, Kirsten Dunst
Land: USA
Speelduur: 137 minuten

Related posts