Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Disney Klassiekers #123 – Dumbo (2019) / Clara De Decker
DUMBO (c) The Movie Database (TMDB)
Podcast

Disney Klassiekers #123 – Dumbo (2019) / Clara De Decker 

Klara-presentatrice Clara De Decker heeft geen fijne jeugdherinneringen aan Dumbo. Kinderen kunnen hard zijn, en op de speelplaats werd ze wel eens Dumbo genoemd. Intussen is de originele tekenfilm uit 1941 de favoriet van haar zoontje. Of hoe een nare herinnering plots een positieve wending kan krijgen. Maar de nieuw’ verworven liefde voor Dumbo gaat niet op voor de remake door Tim Burton. Nochtans is het een film vol toptalenten, met veel kansen om de politiek incorrecte fouten uit het verleden recht te zetten. In plaats daarvan vijlt Burton alle scherpe hoekjes van het verhaal, zodat er hooguit een cirkel overblijft. Iets wat de regisseur achteraf ook heeft toegegeven: hij wil niet meer voor Disney werken. We hebben het intussen ook over het kleuren van haar, de truc van het mollenjagen en het net niet werken voor Disneyland Parijs. En we kijken uit naar Mufasa: The Lion King door Moonlight-regisseur Barry Jenkins. Mag het nog eens goed zijn, Disney?

Related posts