Subscribe Now
Trending News

Blog Post

RED EYE
RED EYE (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

RED EYE 


Hoewel Wes Craven voor altijd zal verbonden zijn met horrorfilms, probeerde hij toch heel wat andere genres, vaak zonder al te veel succes, zoals deze matige thriller Red Eye die zich grotendeels op een vliegtuig afspeelt. Aan Cillian Murphy of zelfs Rachel McAdams ligt het in ieder geval niet, wel aan het veel te dwaze scenario.

Lisa Reisert is een hotelreceptioniste die na het bijwonen van de begrafenis van haar grootmoeder een nachtvlucht (wat in het Amerikaans ook wel een red eye genoemd wordt, vandaar de titel) van Dallas naar Miami moet nemen. Alles loopt door vertragingen in het honderd, maar gelukkig weet ze de verveling te breken door de charmes van Jack Rippner (Cillian Murphy). De man maakt een dwaas grapje dat zijn ouders zwarte humor hadden (denk aan zijn naam en Jack The Ripper), en al gauw blijkt dat waar te zijn want eens op het vliegtuig verandert het sympathieke heerschap in een monster die werkt voor een terroristische organisatie die van plan isom  Charles Keefe, de huidige adjunct-secretaris van Binnenlandse Veiligheid van de Verenigde Staten, te vermoorden. Lisa moet ervoor zorgen dat ze in het hotel waar ze werkt een andere kamer aan Keefe kan geven zodat men vanaf een boot een raket naar zijn hotelkamer kan sturen. Doet ze dat niet, dan wordt Lisa’s vader vermoord.

RACHEL MCADAMS in RED EYE (c) The Movie Database (TMDB)


Deze film werd geschreven door Carl Ellsworth, die blijkbaar tevreden is met eenvoud, getuige Disturbia en Unhinged. Het verhaal werd neergepend met de gedachte dat Sean Penn en Robin Wright erin zouden spelen, maar uiteindelijk koos Wes Craven voor jongere leads en dacht hij zelfs eventjes aan Kristen Stewart. De chemie tussen Murphy en McAdams werkt wel, maar soms lijkt het wel alsof ze zelf de idiote ondertoon van hun script niet kunnen snappen.

Red Eye is dan ook een zeer matige thriller die op het einde nog eens een finale krijgt zoals je ze alleen maar in de cliché-slashers tegenkomt, en daar zal het métier van Craven wel voor iets tussen zitten. 

GENRE: thriller
JAAR: 2020
REGISSEUR: Wes Craven
CAST: Rachel McAdams , Cillian Murphy , Brian Cox, Laura Johnson, Max Kasch 
LAND : USA


Related posts