Subscribe Now
Trending News

Blog Post

DE KEUZE VAN BJARNE MESKENS (FAST FORWARD)
LES DIABOLIQUES (c) The Movie Database (TMDB)
De keuze van

DE KEUZE VAN BJARNE MESKENS (FAST FORWARD) 

5 films aanraden. Het blijkt moeilijker dan gedacht, aangezien er al zo veel (verborgen) parels de revue gepasseerd zijn doorheen de filmgeschiedenis. Natuurlijk waag ik me hier graag aan. Onderstaande suggesties zijn niet noodzakelijk mijn top 5 all-time favourites, maar wel 5 films die je toch wel gezien moet hebben. Enjoy!

LES DIABOLIQUES
Les Diaboliques is een Franse dramafilm uit 1955 onder regie van Henri-Georges Clouzot. De film is gebaseerd op de misdaadroman Celle qui n’était plus van de Franse auteurs Pierre Boileau en Thomas Narcejac. De leraressen Nicole Horner en Christine Delassalle besluiten Michel Delassalle, het sadistische hoofd van een kostschool in bad te verdrinken. Vervolgens dumpen ze zijn lijk in het vieze zwembad van de school. Wanneer het zwembad wordt drooggelegd, blijkt het lichaam van het schoolhoofd te zijn verdwenen. Wat volgt is een thriller met een heel hoog Hitchcock gehalte.


A CLOCKWORK ORANGE
De meesterlijke geest van Stanley Kubrick liet in 1971 het gestoorde ‘A Clockwork Orange’ op de wereld los. Het verhaal focust zich op de outcasts van de maatschappij en welke rol ze er in spelen. Hoewel de film ondertussen al 52 jaar oud is, blijft het heel hedendaags aanvoelen. Enkel Kubrick was in staat om zijn films zo een bepaalde toon te geven door gebruik van klassieke muziek of zelfs hedendaagse muziek (van toen) met ‘Singing in the rain’. Een film brengen waarin volwassen mannen een glas melk drinken, een standbeeld in de vorm van een penis en uiteraard de welgekende ‘Kubrick stare’. Die moet je gewoon gezien hebben.


EASY A
Ondertussen zijn er zo veel cheesy coming-of-age films dat het onmogelijk is om te weten welke je nu een deftige kans moet geven. Laat het me eens en voor altijd duidelijk stellen: Easy A is zeker dé coming-of-age film die je gezien moet hebben. Met een geweldige (en toen nog onbekende) Emma Stone die het verhaal van The Scarlet Letter in een modern jasje brengt. De zorgen die we als pubers allemaal niet hadden op school. 🎶 I got a pocket, got a pocket full of sunshine. 🎶


MANDIBULES
Quentin Dupieux zijn oeuvre is er één die je echt gezien moet hebben. Én als er dan toch één film is die je zeker een kans moet geven, dan is het wel Mandibules. 2 bandieten vinden in de koffer van hun gestolen wagen een enorme vlieg. Jawel, een vlieg! De twee besluiten al snel om de vlieg te trainen zodat deze hen mee kan helpen om banken te overvallen. Geloof je het niet? Kijk dan maar snel.


GRAVE
Over een grave film gesproken. Een vegetarische studente doet mee aan de studentendoop van haar nieuwe universiteit. Wanneer één van de opdrachten het eten van een rauw konijnenlevertje is, begint haar honger naar rauw vlees alleen maar toe te nemen. Leuk weetje: tijdens de middernachtvertoning op het filmfestival van Toronto vielen enkele bezoekers flauw en moesten met de ziekenwagen afgevoerd worden. Niet voor gevoelige magen dus.

Related posts