Subscribe Now
Trending News

Blog Post

BEFORE MIDNIGHT
BEFORE MIDNIGHT (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)
Flashback

BEFORE MIDNIGHT 

Het is al voor de derde keer dat de Frans-Amerikaanse Julie Delpy en Ethan Hawke in de huid kruipen van Celine en Jesse, de twee ‘on the road’-personages die ze 18 jaar geleden voor het eerst speelden in Richard Linklaters doorbraakfilm Before Sunrise. Toen spoorden ze als jonge idealistische studenten naar Wenen en liepen ze elkaar voor het eerst tegen het lijf.

Negen jaar later vertrekt Jesse in Before Sunset op tournee om zijn boek te promoten. Hij geeft een lezing in Shakespeare and Company, de befaamde Parijse boekwinkel. Omdat de wereld inderdaad klein is, flaneert Celine toevallig door de marais-wijk en sukkelt ze binnen in het beroemde auteurs-mekka. Ze fêteren hun blijde weerzien met veel allure en de nodige romantiek.

BEFORE MIDNIGHT (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)
BEFORE MIDNIGHT (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)


In Before Midnight bevindt het liefdespaar zich in Griekenland en blijkt dat niet alleen zij een dagje ouder zijn geworden, maar dat ook hun niet alledaagse liefdesrelatie heel wat complexer is geworden. Stof genoeg dus om de Before-trilogie in schoonheid af te ronden. Dat gebeurt met stijl en venijn, elegantie en de ondertussen gesmaakte lange, deels geïmproviseerde scènes waarin de twee geliefden hun leven, liefde, angsten, twijfels, bekommernissen, idealen en andere gedachten verbaal uitvoerig, kritisch en zingevend evalueren.

Before Midnight is opnieuw een modale, fijn humoristische, vlotte en anti-melo-romcom die is opgetrokken uit de kommer en kwel van twee rijpere mensen van vlees en bloed die bovendien fel afsteken tegen het natuurlijke coloriet van het idyllisch Griekse eiland, een metafoor voor de immer florissante jeugd.


Genre: drama
Jaar: 2013
Regisseur: Richard Linklater
Cast: Ethan Hawke, Julie Delpy, Seamus Davey-Fitzpatrick, Jennifer Prior, Charlotte Prior, Xenia Kalogeropoulou, Walter Lassally, Ariane Labed
Land: USA, Griekenland
Speelduur: 109 minuten

Related posts