Subscribe Now
Trending News

Blog Post

Le Deuxième Acte
LA DEUXIEME ACTE (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)
Bioscoop

Le Deuxième Acte 

Quinten Dupieux wordt beetje bij beetje een begrip binnen de filmwereld. Hij speelt het steeds klaar om de kijker keer op keer te verrassen. Na films als Daaaaaalí! en Yannick, recent te zien op het Filmfestival van Oostende, is hij er al terug met een nieuwe bioscoopfilm. Aan de snelheid waarmee de man films regisseert mogen we zeker nog het één en ander verwachten van deze Franse cineast, scenarist en componist. Hij kreeg de eer om met Le Deuxième Acte het prestigieuze Filmfestival van Cannes te openen.

Wat maakt het nu zo leuk om zijn films te zien? Hij tovert steeds trucjes uit zijn hoed die telkens weer blijken te werken. Tweede grote pluspunt van zijn regiewerk is de speelduur, net lang genoeg om de kijker bij de les te houden en ze niet te vervelen. Daarnaast heb je steeds een cast die zeker de moeite waard is om te zien. Léa Seydoux, Vincent Lindon, Louis Garrel en Raphaël Quenard, die je reeds aan het werk kon zien in Yannick, tekenden present voor Le Deuxieme Acte. Maar het is Manuel Guillot die de show steelt als een supernerveuze figurant.

LE DEUXIEME ACTE (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)
LE DEUXIEME ACTE (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)

Ergens in de Dordogne in een afgelegen restaurant, dat dezelfde naam draagt als de titel, wordt een belabberde romantische film ingeblikt. De acteurs weten maar al te goed dat ze in een niemendalletje aan het acteren zijn. Maar de fun start al meteen wanneer de personages uit hun karakter vallen. Bepaalde situaties leiden tot hilariteit, jaloezie, onverdraagzaamheid of zelfs tot fysiek geweld.

Misschien niet Quinten Dupieux ( alias Mr. Oizo ) zijn beste werkn maar nog steeds een grand cru-Dupieux. De filmmaker durft het ook aan om een wijzende vinger te gebruiken naar bepaalde onderwerpen die een gevoelige snaar zijn binnen de filmwereld waaruit een fantastische eindscène uit voortgevloeid is. Werkelijk geniaal gevonden.

Dankzij diens vindingrijkheid heeft Quinten Dupieux een trouwe schare volgers opgebouwd waar je ondergetekende zeker mag bij rekenen, dit al sinds de moordlustige autoband! Is er een cineast die het hem ooit heeft voorgedaan? Drie films in hetzelfde jaar de wereld insturen? Voor ons mag hij dit tempo van regisseren aanhouden want het is steeds genieten van een nieuw hersenspinsel van Dupieux.

Genre: komedie
Jaar: 2024
Regisseur: Quentin Dupieux
Cast: Léa Seydoux, Vincent Lindon, Louis Garrel, Raphaël Quenard
Land: Frankrijk
Speelduur: 80 minuten

Related posts