Subscribe Now
Trending News

Blog Post

PRESS PLAY #20
PRESS PLAY (c) Image by freepik
Press Play

PRESS PLAY #20 

Press Play brengt je deze week weer een aantal suggesties waardoor je geldbuidel onvermijdelijk wat lichter zal worden. We beginnen met Second Sight, want die brengen de Zuid-Koreaanse neo-noir actiedrama A Bittersweet Life van Kim Jee-woon uit. Lee Byung-hun speelt de rol van Sun-woo, een huurmoordenaar die een doelwit wordt van zijn baas nadat hij diens bedriegende minnares heeft gespaard.


In eigen land brengt Zeno Pictures/Chriskepolis Terminal Hotel van Johan Vandewoestijne op dvd uit. Na een dubbele moord op een vriendin en haar liefdesrivale en zelf neergeschoten te zijn door de politie, ontsnapt Jessica uit de ambulance die haar naar het ziekenhuis brengt. Ze steelt een auto en volgt blindelings de GPS die haar op een gegeven moment meldt dat ze haar bestemming heeft bereikt, waarna de benzine van de auto opraakt. Die bestemming is een voor haar volledig onbekende plaats en na een confrontatie met twee vreemde dwalende vrouwen ontmoet ze een man met de naam Mr Raileb. Hij blijkt de conciërge van Hotel Terminal te zijn, een chique plek die het midden houdt tussen een duur bejaardentehuis en een hotel. Raileb biedt haar onderdak voor de nacht, maar het wordt al snel duidelijk dat veel van de bewoners en het management nogal onconventionele gewoonten hebben.

88 Films brengt Doomwatch uit. Nadat het water rond het afgelegen eiland Balfe vervuild raakt door chemische lozingen, beginnen sommige inwoners extreme gedrags- en fysieke veranderingen te vertonen, terwijl ze veranderen in gewelddadige en misvormde wezens. Deze horrorfilm, geregisseerd door Peter Sasdy (Taste the Blood of Dracula, Countess Dracula, Hands of the Ripper), is gebaseerd op de succesvolle BBC sciencefiction tv-show met dezelfde naam.


Ook bij 88 Films verschijnt The Blood Beast Terror. Een serie bloeddorstige moorden wordt onderzocht door inspecteur Quennell en brigadier Allan van Scotland Yard. Maar wanneer de zoektocht naar de moordenaar hen leidt naar de deur van de vreemde entomoloog Dr. Carl Mallinger en zijn mooie dochter Clare, nemen de gebeurtenissen een nachtmerrieachtige wending in dit 19e-eeuwse verhaal over transformatie, monsters en terreur. Met de legendarische Peter Cushing in de hoofdrol en geregisseerd door Vernon Sewell (Curse of the Crimson Altar). Britse horror uit het eind van de jaren 60 op zijn best!


Crawlspace gaat over man die een woonhuis voor vrouwen runt. De demente zoon van een nazi-chirurg heeft het huis heeft uitgerust vol geheime gangen, verborgen kamers en martel- en moordapparaten.


Nog meer horror op 88 Films komt met Island Of Terror uit 1966. Verschrikking wordt ontketend op een geïsoleerd eiland wanneer de bewoners overgeleverd zijn aan tentakelachtige wezens die menselijk weefsel en botten vloeibaar kunnen maken. Stanley, een patholoog, en Dr. David West proberen het mysterie tot op de bodem uit te zoeken en ontdekken dat een wetenschappelijk team op het eiland, dat nu dood is, verantwoordelijk kan zijn geweest voor de ‘Sillicates’ die een dodelijk spoor over het eiland hebben getrokken. Geregisseerd door Terrence Fisher (Curse of the Werewolf, Dracula) en met Peter Cushing in een speelfilm die in de voetsporen treedt van Jules Verne en H.G. Wells.


Vervolgens is er Legacy Of Race uit 1996. Ronny Yu (The Bride with the White Hair) doet waar hij goed in is: hij levert een adembenemend, actievol verhaal vol wraak af met Brandon Lee in de hoofdrol. De hardwerkende Brandon Ma (Lee) geniet van het leven met zijn vriendin May (Regina Kent), maar zijn drugs dealende beste vriend Michael (Michael Wong) heeft het gemunt op May en lokt Brandon in de val voor moord. Al snel gaat Brandon op jacht om zijn meisje te redden en brutale wraak te nemen in deze stijlvolle film vol verbluffende gevechtschoreografie en coole dialogen.


In The Italian Collection van 88 Films verschijnt Orgasmo van Umberto Lenzi. Dit giallo-juweeltje volgt een rijke weduwe die naar een luxueus huis in Italië verhuist, maar daar het doelwit wordt van een mysterieuze knappe vreemdeling en zijn al even goed ogende stiefbroer. Met Hollywood-hottie Carroll Baker in de hoofdrol neemt deze psychologische thriller het genre mee naar duistere, surrealistische oorden en levert tegelijkertijd een perfecte, claustrofobische sfeer.


De laatste aankondiging van 88 Films is een 4K. In The Bodyguard From Beijing uit 1994 pleegt een corrupte zakenman een moord en de enige getuige is de vriendin van een andere zakenman met nauwe banden met de Chinese overheid, en dus wordt er een lijfwacht uit Beijing gestuurd om twee agenten uit Hong Kong te helpen de getuige te beschermen. Er ontstaan complicaties wanneer de bodyguard en de getuige hun diepe gevoelens voor elkaar onder ogen moeten zien.


Ook Kino Lorber is er deze week met nieuwe aankondigingen. Op 4K verschijnt The General’s Daughter,  een Amerikaanse mysteriethriller uit 1999 geregisseerd door Simon West met in de hoofdrollen John Travolta, Madeleine Stowe, James Cromwell, Timothy Hutton, Clarence Williams III en James Woods. Het plot gaat over de mysterieuze dood van de dochter van een prominente legergeneraal. The General’s Daughter kreeg negatieve kritieken van critici, maar werd een kassucces.


Eveneens binnenkort op 4K: Can’t Stop the Music, de muzikale komedie uit 1980 geregisseerd door Nancy Walker, wat een pseudo-biografie is van de disco-groep the Village People en losjes gebaseerd is op het werkelijke verhaal over hoe de groep ontstond. In de film spelen ook Valerie Perrine, Caitlyn Jenner in haar filmdebuut en Steve Guttenberg. Samen met Xanadu, staat Can’t Stop the Music bekend als de inspiratie voor de creatie van de Golden Raspberry Awards. Het won de eerste Razzies voor Slechtste Film en Slechtste Scenario.


Een paar titels op Umbrella. Goodnight Mommy is een Oostenrijkse psychologische horrorfilm uit 2014, geschreven en geregisseerd door Veronika Franz en Severin Fiala. In de film spelen Susanne Wuest en tweelingacteurs Elias en Lukas Schwarz de hoofdrollen. De film volgt de complexe relatie tussen de tweelingjongens en hun net uit het ziekenhuis teruggekeerde moeder in een groot geïsoleerd huis. De jongens beginnen te twijfelen aan de identiteit van de vrouw, geloven dat ze niet dezelfde persoon is als diegene die geopereerd is en vragen zich daarom af of ze hun echte moeder is.


Een andere titel is The Demon Disorder. Graham Reilly, een man die zich heeft teruggetrokken uit het publieke leven, woont alleen in zijn garagewerkplaats en verstopt zich voor de wereld. Dit is al zo sinds de dood van zijn vader en de vervreemding van zijn twee broers. Achtervolgd door zijn verleden, is dit een leven dat hij heeft geaccepteerd. Wanneer wordt aangenomen dat hun jongste broer demonisch bezeten is, komen de van elkaar vervreemde broers Graham en Jake weer bij elkaar om een vreselijk familiegeheim te confronteren. The Demon Disorder, de debuutfilm van SFX-icoon Steven Boyle, is een demonisch familiedrama voor fans van body horror en Boyle’s meesterlijke effecten.


The Emu War is gebaseerd op het waargebeurde verhaal toen Australië de oorlog verklaarde aan de inheemse emoe. Het is een hilarische klucht voor fans van Sharknado en Snakes on a Plane. Een peloton soldaten wordt diep vijandelijk gebied ingestuurd om The Queen Emu te doden. Het peloton wordt geleid door majoor Meredith die een diepe haat koestert tegen de emoes nadat ze zijn zoon hadden ontvoerd. Wanneer het peloton uiteindelijk gevangen wordt genomen door de vijand, komt Meredith achter de waarheid over zijn zoon en vervaagt de grens tussen goed, kwaad, mens en emoe. In deze oorlog is niemand wie hij lijkt. Met Damian Callinan (Backyard Ashes, The Merger) en Luke McGregor (Rosehaven, Utopia) in de hoofdrollen is The Emu War een absurde kijk op het ongelooflijke waargebeurde verhaal van de oorlog van Australië met de inheemse emoe (en hoe de mensen werden verslagen).


Voor monteur Larry Stilson (Steve Bisley, Mad Max, The Great Gatsby) en zijn vrouw Carmel (Arna-Maria Winchester, Coda) verandert in The Chain Reaction een weekend in het paradijs in hun meest gruwelijke nachtmerrie. In hun toevluchtsoord in een geïsoleerde bergvallei worden ze geconfronteerd met Heinrich (Ross Thompson, Boulevard of Broken Dreams), het slachtoffer van een dodelijke nucleaire lekkage die een gruwelijke stralingsdood sterft. Een topgeheim veiligheidsteam van de overheid komt met een leger van gemene ontsmettingswerkers om de vallei af te sluiten, waardoor Larry en Carmel gedwongen worden om een gewaagde ontsnapping met hoge snelheid te wagen.

We gaan eruit met een release uit de Benelux via Universal: Drive-Away Dolls. Nadat Joel Coen solo met ging The Tragedy of Macbeth, bracht ook broertje Ethan Coen een soloproject uit. Jamie (Margaret Qualley) is een onstuimige, seksueel vrije geest, wiens relatie net op de klippen gelopen is. Ze klopt aan bij haar zwijgzame vriendin Marian (Geraldine Viswanathan) met een voorstel: een auto huren voor een roadtrip naar Tallahassee.

Related posts