Subscribe Now
Trending News

Blog Post

BLACK DOG WINT UN CERTAIN REGARD-PRIJS IN CANNES
BLACK DOG (c) The Movie Database (TMDB)
Festivalnieuws

BLACK DOG WINT UN CERTAIN REGARD-PRIJS IN CANNES 

Black Dog, het drama van de Chinese regisseur Hu Guan, heeft vrijdagavond de hoofdprijs gewonnen in Cannes in de Un Certain Regard-sectie.

Het drama speelt zich af aan de rand van de Gobi-woestijn in het noordwesten van China en draait om een man die terugkeert naar zijn geboorteplaats nadat hij uit de gevangenis is vrijgelaten. Terwijl hij de stad vrij moet maken van zwerfhonden voor de Olympische Spelen, krijgt hij een onwaarschijnlijke band met een zwarte hond. Deze twee eenzame zielen beginnen samen aan een nieuwe reis.

De juryprijs ging naar Boris Lojkine’s verhaal over asielzoekers in Paris, The Story Of Souleymane.

Beste regisseur ging ex aequo naar Roberto Minervini voor het Amerikaanse burgeroorlogdrama The Damned en Rungano Nyoni voor On Becoming a Guinea Fowl.
De acteerprijs ging naar Anasuya Sengupta voor haar optreden als jonge prostituee op de vlucht in het Indiaase drama The Shameless van de Bulgaarse regisseur Konstantin Bojanov, en Abou Sangare voor zijn rol als jonge asielzoeker in The Story Of Souleymane van Boris Lojkine.

De jury werd dit jaar voorgezeten door de Canadese acteur, regisseur, scenarioschrijver en producent Xavier Dolan, die werd bijgestaan door Maïmouna Doucouré, Asmae El Moudir, Vicky Krieps en de Amerikaanse filmcriticus, regisseur en schrijver Todd McCarthy.

Related posts