Subscribe Now
Trending News

Blog Post

HITCH
WILL SMITH in HITCH (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)
Flashback

HITCH 

Ofschoon Will Smith, de boomlange Afro-Amerikaanse rapper, mepper en acteur met een ego zo groot als de Grand Canyon, schittert in Andy Tennants romantische komedie Hitch, verklaarde hij tijdens de wereldpremière van deze prent zich ‘naakt’ te voelen in een film zonder explosies, achtervolgingen of vreemde wezens. Een sensueel prikkelend en verbaal gevat promotiekattebelletje, maar je moet wel weten dat gladde Will ook de producent is van deze onschuldige romantische komedie. 

Spraakwaterval Smith vertolkt de rol van Alex Hitch Hitchens, een moderne en mythische liefdesconsulent die probleemloos en tegen een niet onaardige financiële vergoeding, vlot iedere vrijgezel van Manhattan aan zijn droomvrouw koppelt. Zijn aura als dubieus huwelijksmakelaar vult moeiteloos de voormalige Ground Zero-krater. Hitch solide reputatie als date doctor komt op het spel te staan wanneer hij Albert, een klunzige boekhouder met een zwetend overgewichtprobleem, moet koppelen aan Allegra Cole, een steenrijke radicale beroemdheid met de perfecte rondingen. Tijdens deze sisyfusopdracht ontmoet Hitch de bloedmooie en geslepen roddelcolumniste Sara. De contemporaine cupido heeft voor de eerste keer zelf de vlinders in de buik. Desondanks zijn beproefde en gewiekste codes lukt het de liefdesgoeroe maar niet om de intelligente schoonheid in zijn amoureuze netten te strikken. 

HITCH (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)
HITCH (C) THE MOVIE DATABASE (TMDB)

Hitch is een charmante – al wordt er duchtig en twijfelachtig omgegaan met genderdynamieken – genietbare, maar brave en oppervlakkige formule-sitcom die veel te lang duurt en zich geheel conform binnen de geijkte codes van het genre afspeelt in een wel heel sprookjesachtig New York. De plotlijnen zijn voorspelbaar, conventioneel, clichématig en gebaseerd op toevalligheden, waardoor de geloofwaardigheid van het geheel ferm afneemt.

Het magere verhaal kan als manueel dienstdoen bij de cursus ‘flirten en afspraakjes’. Het is echter de eerste keer in zijn carrière dat Will Smith als leading man een romcom op zijn stoere schouders draagt. Een moeilijke en niet te onderschatten uitdaging die hij omwille van zijn charisma toch vlot doorstaat. Ook de chemische vonken tussen Smith en de mooi ogende en snelle Eva Mendes slaan over, maar het zijn deze keer geen buitenaardse wezens, maar wel Kevin James in de rol van de corpulente schlemiel, die Smith in z’n blootje zet.   


Genre: romantische komedie
Jaar: 2005
Regisseur: Andy Tennant
Cast: Will Smith, Eva Mendes, Kevin James, Amber Valletta, Michael Rapaport, Adam Arkin
Land: USA
Speelduur: 118 minuten

Related posts