Subscribe Now
Trending News

Blog Post

FFG Talkies #39 – Charlotte De Bruyne
CHARLOTTE DE BRUYNE in HET SMELT (c) IMDB Pro
Podcast

FFG Talkies #39 – Charlotte De Bruyne 

Actrice Charlotte De Bruyne is geboren en getogen in en rond Gent. Al op jonge leeftijd kon je haar tegen het lijf lopen in het jeugdtheater Kopergietery, waarna ze ook de theateropleiding aan het KASK volgde en lid werd van het gezelschap Ontroerend Goed. In 2012 maakte de cinefiel kennis met Charlotte De Bruyne dankzij haar hoofdrol in Little Black Spiders van Patrice Toye, iets wat haar een Ensor voor Beste Debuut opleverde. Twee jaar later won ze de Ensor voor Beste Actrice met haar performance in Flying Home van Dominique Deruddere. Met rollen in Achter de wolken (2016), Niet Schieten (2018), De twaalf (2019), Grond (2021) en Tori et Lokita (2022) verankerde Charlotte De Bruyne haar status als een van dé opkomende acteertalenten in Vlaanderen. 2023 was misschien wel het scharnierjaar voor de actrice. Veerle Baetens castte haar als de getormenteerde Eva in de verfilming van Lize Spits bestseller Het smelt, een hoofdrol die De Bruyne ziet als het voorlopige hoogtepunt van haar carrière. In 2024 siert ze het kleine scherm als politieagent in de nieuwe fictiereeks Juliet.

Related posts