Subscribe Now
Trending News

Blog Post

LAURA’S STERN
LAURAS STERN (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

LAURA’S STERN 

Na de schattige Tobias en Leeuw  en de knappe Der Kleine Eisbär leveren Thilo Graf Rothkirch en de in 1957 in Brussel geboren en aan de Gentse KASK afgestudeerde Piet De Rycker met Laura’s Stern opnieuw een visueel fraaie en technisch knappe animatieprent af. 

Het verhaaltje is gebaseerd op de populaire kinderboeken van Klaus Baumgart en draait rond Laura, een 7-jarig koppig meisje. Wanneer haar ouders van het platteland verhuizen naar de drukke grootstad, stelt ze zich aan als een pestjoch. Te begrijpen, want ze heeft aanpassingsmoeilijkheden en mist haar vriendjes.

Wanneer op een nacht een sterretje uit de hemel valt en gewond terechtkomt in de buurt van Laura’s nieuwe huis, vindt ze bij dit sympathiek hemellichaam troost en afleiding. Na heel wat verrassende avonturen krijgt de gele vijfpunter heimwee. Voor het licht helemaal uitdooft, slaagt Laura samen met haar buur Max erin om de ster opnieuw te laten fonkelen aan het (thuis)firmament. 

LAURAS STERN (c) The Movie Database (TMDB)
LAURAS STERN (c) The Movie Database (TMDB)

Het verhaal is eenvoudig, simpel, naïef, doorspekt van een rits moraliteiten en bulkt daarenboven van de knipoogjes naar E.T. Dat stoort niet want de film richt zich tot kleine kinderen en deze doelgroep zal met volle teugen genieten van de best wel leuke personages (het kietelkonijn en de bruine beer zijn verrukkelijk), de heel mooie en tot in de details verzorgde decors, de fonkelende skylines en panorama’s, de adembenemende interieurs, de kleurrijke tekenstijl, de 3 D-animatie, de meeslepende muziek en de vrolijke liedjes van Wonderwall. 

Een minpunt is het ‘gesukkel’ met het sierlijk aflijnen van de schaduwen op de charmante gezichtjes. Een absolute afknapper is daarenboven dat er enkel ‘Hollands’ ingesproken versies bestaan. Het soms rauwe taaltje van onze Noorderburen zet een rem op het inlevingsvermogen met de hoofdfiguren die bovendien vaak onverstaanbaar zijn. ‘Onze’ Piet De Rycker verdient daarentegen een pluim voor zijn overigens kwalitatief hoogstaande kinderfilm.

Genre: animatie, familie
Jaar: 2004
Regisseur: Piet De Rycker, Thilo Graf Rothkirch
Cast: Céline Vogt, Sandro Iannotta, Maximilian Artajo, Brit Gülland, Heinrich Schafmeister
Land: Duitsland
Speelduur: 80 minuten

Related posts