Subscribe Now
Trending News

Blog Post

ALONG CAME POLLY
ALONG CAME POLLY (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

ALONG CAME POLLY 

De mooie ranke opvallende blondine Jennifer Aniston is razend populair dankzij haar Rachel-personage in de succesvolle Amerikaanse televisiesoap Friends. Ondertussen heeft ze ook
bewust een filmcarrière uitgebouwd en straalde ze – in het verlengde van haar televisiewerk – reeds in de onschuldige komedies als She’s The One, The Object Of My Affection, Bruce Almighty en veranderde ze van imago in The Good Girl, een interessante prent die in België helaas rechtstreeks in de videotheken werd gedropt. Along Came Polly is echter een typisch Ben Stiller-vehikel.

Tijdens zijn zonovergoten huwelijksreis betrapt Reuben Feffer  – Stiller kruipt nog maar eens in de huid van de zoveelste neurotische nitwit  – zijn vrouw Lisa op vrijersvoeten met Claude, haar gespierde scuba-instructeur. Wanneer Lisa beslist om haar leven verder al snorkelend te slijten op het exotisch eiland, trekt Reuben aangeslagen, met gebroken hart en op z’n eentje terug naar de Big Apple om daar zijn te verwaarlozen leventje als mediocre verzekeringsmakelaar in alle eenzaamheid verder te slijten. Hij raakt verzeild in allerlei chaotische en beroerde situaties maar loopt tijdens een amusante fuif ‘toevallig’ de vermakelijke en knappe Polly Prince tegen het lijf. Ze kennen elkaar nog van op de schoolbanken maar in tegenstelling tot Reuben is Polly nu een zelfverzekerde, levenslustige, grappige, charmante en vooral ondernemende schoonheid die als een gedreven globetrotter en in het gezelschap van een bijna blinde fret (!), vaste relaties schuwt als de pest. Hoewel de voormalige klasgenoten niets meer met elkaar gemeen hebben, beslist Reuben als eeuwige twijfelaar toch om zijn fatum een duwtje in de goede richting te geven en waagt hij zijn kans om dé droomgriet in zijn netten te strikken. Uiteraard een missie die niet zonder kleerscheuren, maag en darmklachten of klooiende salsapasjes verloopt.

JENNIFER ANISTON in ALONG CAME POLLY (c) The Movie Database (TMDB)
JENNIFER ANISTON in ALONG CAME POLLY (c) The Movie Database (TMDB)

Along Came Polly van regisseur John Hamburg  – Stillers persoonlijke vriend met wie hij samen reeds de wegwerpprullen Meet The Parents en Zoolander realiseerde – is een (voor sommigen) vermakelijke en onbevangen romantische komedie die verder borduurt op het gekende en weinig geïnspireerde slapstickpatroon. Het ondermaatse boy meets girl-plot is flinterdun, voorspelbaar en met flarden zelfs infantiel. De situaties waarin de protagonisten verstrikt raken, zijn pijnlijk déjà-vu en de absoluut noodzakelijke grappige noot wordt hier geserveerd als een opgewarmd en overdreven schoteltje goedkope gimmicks en dito onderbroekenlollen. De bijrolletjes van onder meer de immer op dreef zijnde Philip Seymour Hoffman als Reubens gabber, de pafferige Alec Baldwin als de vunzige werkgever en Hank Azaria als de flink uit de kluiten gewassen oefenmeester, doorbreken gelukkig de ergerlijke reeks aan platitudes.


Genre: komedie
Jaar: 2004
Regisseur: John Hamburg 
Cast: Ben Stiller, Jennifer Aniston, Philip Seymour Hoffman, Debra Messing, Hank Azaria, Bryan Brown, Alec Baldwin
Land: USA
Speelduur: 90 minuten

Related posts