Subscribe Now
Trending News

Blog Post

A LOT LIKE LOVE
ASHTON KUTCHER in A LOT LIKE LOVE (c) The Movie Database (TMDB)
Flashback

A LOT LIKE LOVE 

Demi Moore’s gewezen seksspeeltje en ex-That 70’s Show-ster Ashton Kutcher schept tonnen poen als klunzige loverboy in onbeduidende romantische Hollywoodkomedies zoals Just Married, My Boss’s Daughter, Cheaper by the Dozen en Guess Who. In A Lot Like Love mag hij zijn stereotiep ‘gedoe’ nog maar eens overdoen.

Deze keer kruipt hij in de huid van Oliver Martin, een wannabe-pampertycoon (!) en schuchtere vrijgezel. Wanneer hij op de lijnvlucht van Los Angeles naar New York in het benepen toilet seksueel wordt verwend door de hitsige Emily Friehl (Amanda Peet) wordt zijn uitgestippeld leventje pardoes dooreen geschud. Oliver probeert Emily discreet aan de haak te slaan maar de bandeloze dolle Mina heeft andere plannen. De twee antipoden blijven elkaar tegen het lijf lopen en doen er tenslotte zeven jaar over om te ontdekken dat ze eigenlijk voor elkaar in de wieg zijn gelegd. Uiteraard leeft dit sprookjeskoppel nog lang en gelukkig.

A LOT LIKE LOVE (c) The Movie Database (TMDB)
A LOT LIKE LOVE (c) The Movie Database (TMDB)


A Lot Like Love is een lichtvoetige, onderhoudende en charmante romantische komedie die op maat is gemaakt voor popcornknabbelende jonge twintigers. Voor een keer zijn de twee hoofdpersonages niet alleen mooie mensen met perfecte lichamen die zorgeloos en vrolijk door het leven huppelen. Oliver en Emily zijn maatschappelijke ploeteraars met een rugzak vol pijnlijke ontgoochelingen, onbevredigende verlangens en complexe frustraties.

Deze originele invalshoek wordt afgezwakt door flauwe grappen, ergerlijke voorspelbaarheid en banale dialogen. Stoeipoes Amanda Peet en loverboy Ashton Kutcher acteren zwierig en daardoor wordt deze middelmatige romcom uiteindelijk nog een sympathiek zomerfilmpje. 


Genre: romcom
Jaar: 2005
Regisseur: Nigel Cole
Cast: Ashton Kutcher, Amanda Peet, Taryn Manning, Gabriel Mann, Aimee Garcia, James Read
 Land: USA
Speelduur: 107 minuten

Related posts